Saturday, May 11, 2013

HEY TEACHER, LEAVE THEM KIDS ALONE!


Από τον φίλο ακροατή και αναγνώστη κ. Παναγιώτη Τριάντη, έλαβα και δημοσιεύω την εξής επιστολή του σχετικά με την απεργία των εκπαιδευτικών:

Αγαπητέ Χρήστο,  σου γράφω με αφορμή την αντίδραση των καθηγητών στην αύξηση του ωραρίου τους. Θα ήθελα να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους είμαι κάθετα εναντίον τους.
  1. Δεν έγινε καμμία κινητοποίηση τόσους μήνες που κυκλοφορούσε η φήμη-πληροφορία της αύξησης του ωραρίου και διάλεξαν τα παιδιά σαν μέτρο πίεσης.
  2. Όταν ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να συμπληρώνουν το ωράριο τους στα δημοτικά όχι μόνο οι περισσότεροι αρνήθηκαν αλλά το θεώρησαν και υποβάθμιση.
  3. Οι καθηγητές της Γ΄ΛΥΚΕΊΟΥ εδώ και χρόνια έχουν παρατήσει τους μαθητές γιατί θεωρούν δεδομένο ότι τα μαθαίνουν όλα στο φροντιστήριο.
  4. Σε πολλές περιπτώσεις δικαιολογούν το ωράριο τους με τη υποτιθέμενες δανειστικές βιβλιοθήκες και προγράμματα που δεν έχουν καν τη συμμετοχη παιδιών.
  5. Ποιος σοβαρός εργαζόμενος θα υποστήριζε κάποιον που επαναστατεί γιατί το ωράριο του γίνεται από 21 23 ώρες;
  6. Δεν είδα καμμία κινητοποίηση γιατί δεν άρχισε φέτος η ενισχυτική διδασκαλία.
  7. Πώς να τους υποστηρίξω όταν φέτος τέλειωσε η σχολική χρονιά πριν το Πασχα(θα μου πεις το υπουργείο το αποφάσισε)γιατί δεν πιστεύω να τολμήσει κανένας να πει ότι δουλεύει  κάνοντας επιτήρηση στις εξετάσεις.

Λυπάμαι που για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι τα παιδιά είναι το τελευταίο τους μέλημα προκειμένου να πετύχουν αυτά που διεκδικούν.


Υ.Γ. Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις φυσικά και υπάρχουν καθηγητές που διαβάζουν και προετοιμάζουν στο σπίτι τα μαθήματα αλλά  σίγουρα αυτοί δεν είναι οι συνδικαλιστές.


No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...