Monday, April 15, 2013

ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΑΕΚ (Μικρή Ιστορία 15.04.2013)

Καλημέρα, καλή εβδομάδα, και καλωσορίσατε σ' αυτήν την ιδιότυπη μπλογκο-ραδιοφωνική "εκπομπή", εδω στο filoftero, σημερα Δευτερα 15 Απριλίου, που όλα για μας τους φίλους της ΑΕΚ, τα σκιάζει ο σχεδόν βέβαιος (καί έτσι πρέπει να γίνει) υποβιβασμός της ομάδας για πρώτη φορά στην Ιστορία της.

Κάποιοι θα πούνε ίσως: Εδω ο τόπος μας καίγεται, και σεις κάνετε θέμα με το ποδόσφαιρο;

Δεν θα μαλώσουμε! Αλλά αυτή η κατρακύλα της ΑΕΚ, ο τρόπος που έγινε (με όσους όλα αυτά τα χρόνια την διοίκησαν-λεηλάτησαν, με ένα κομμάτι του "λαού της" να συνέπραξε στο έγκλημα, και να αποτέλειωσε την ομάδα), είναι σχεδον πανομοιότυπος με την κατρακύλα της Ελλάδας.

Μετα από κάθε, κακό φετεινό παιχνίδι της ΑΕΚ λέγαμε "δεν πάει πιο κάτω". Όπως λέμε και για την Ελλάδα.

Και χθές, ήρθε το "πιο κάτω", με τον πιο κραυγαλέο τρόπο.

Και η ΑΕΚ πέφτει στην Β' Κατηγορία.

Οπως και η Ελλάδα θα πέσει. Ισως και πιο κάτω ακόμα.

Και πιθανώς από αυτό το "κάτω-κάτω", το "μη παρέκει", να αρχίσει η ανόρθωσή της.

Πρέπει να το περάσουμε και αυτό. Ό,τι είναι να υποβιβαστει και να "πεθάνει", ας γίνει τώρα. Να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό που "παίζαμε" τόσα χρόνια δεν ήταν παιχνιδάκι. Και ότι, εν πάση περιπτώσει, το πραγματικό παιχνίδι τέλειωσε.

The party is over!

Το κλασικό κομμάτι που επιλέγω για αρχή σημερα, δεν έχει βέβαια σχέση με όλα αυτά. Είναι το ντουέτο La Ci Darem La Mano από την όπερα Don Giovanni του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Είναι η σκηνή στην οποία ο Ντον Τζιοβάνι (με τον καταπληκτικό Simon Keenlyside) αποπλανεί την Ζερλίνα (εδω, με την Miah Persson).

Αρκεί, μόνο, το άπλωμα ενός χεριού, και σου κόβεται η αναπνοή...
 



Το υπέροχο με αυτό το "blog πείραμα" είναι ότι εύκολα και γρήγορα γίνεται η ανταλλαγή τραγουδιών, μουσικής, εντυπώσεων, εμπειριών, ιστοριών και συναισθημάτων.

Να, το πρωί σήμερα, ξύπνησα με αυτό. Δώρο πολύτιμο από μια φίλη.

Έχει τίτλο Θα Κρατησω το Φως στο Παράθυρό Μου.

Το συγκρότημα λέγεται Quantic, αλλά πιο πολύ προσέξετε τη φωνή αυτής της κοπελλιάς, της Alice Russel, που αρκετοί θεωρούν ανώτερη από την Adele..

Εμένα δεν μου αρέσουν αυτοί οι ... διαγωνισμοί. Λέω ότι είναι και οι δύο σπουδαίες.

Enjoy!
 


Εδώ, ένα μικρό διάλλειμα!

Όχι για διαφημίσεις. Αλλα για μερικες "δουλειές του ποδαριού". Λίγα ψώνια. Τράπεζα. Λογαριασμοί. Να απολαύσω και τον αγαπημένο μου καφέ στο Starbucks (δεν ειναι διαφήμηση αυτή). Να πάρω και λίγα λουλουδια για το σπίτι. Και επιστρεφω!...

3 comments:

  1. Θα συμφωνήσω ότι είναι η ίδια εικόνα με αυτή της Ελλάδας. Τη ζημιά την κάνουν μια χούφτα άνθρωποι., το ξύλο το τρώνε αυτοί που είναι απλήρωτοι και όχι αυτοί που πραγματικά πρέπει να το φάνε. Για ένα πράγμα φταίει μόνο το κράτος που δεν αποφάσισε ποτέ να τιμωρήσει τις ομάδες για αυτούς τους φιλάθλους και αυτό δεν είναι κάτι που θέλει μακροχρόνιες μελέτες.Πατας εκεί που τις πονάει στο οικονομικό, σε κάθε παράπτωμα των οπαδών θα κόβει από τα τηλεοπτικά και από τα εισιτήρια. Θα ξεκινούσα από τους καθρέφτες κυκλοφορίας στους δρόμους γεμάτους αυτοκόλλητα με κίνδυνο ατυχημάτων. Να πηγαίνουν κλήσεις στις διοικήσεις των ομάδων Πριν από μέρες βρήκαν μολότωφ έξω από το γήπεδο που έπαιζε μπασκετ η ΑΕΚ. Κάθε τόσο δίνουν ραντεβού και πάιζουν ξύλο. Αλλά πότε το κράτος τιμώρησε αυτόν θα που έπρεπε για να το κάνει τώρα;
    Και για όποιον έχει αμφιβολία του πως ένα κράτος πολεμά τον χουλιγκανισμό δεν έχουμε παρά να παρακολουθήσουμε τι θα κάνουν οι Άγγλοι για τα χθεσινά επεισόδια στον ημιτελικό του κυπέλλου και όποιος θέλει μπορώ να του βάλω στοίχημα για τον κύριο που έπιασαν οι κάμερες να κρύβει στο μπουφάν του το καπέλο τρόπαιο του αστυνομικού,ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει συλληφθεί.

    Καλή εβδομάδα

    Παναγιώτης

    ReplyDelete
  2. Θα συμφωνήσω ότι είναι η ίδια εικόνα με αυτή της Ελλάδας. Τη ζημιά την κάνουν μια χούφτα άνθρωποι., το ξύλο το τρώνε αυτοί που είναι απλήρωτοι και όχι αυτοί που πραγματικά πρέπει να το φάνε. Για ένα πράγμα φταίει μόνο το κράτος που δεν αποφάσισε ποτέ να τιμωρήσει τις ομάδες για αυτούς τους φιλάθλους και αυτό δεν είναι κάτι που θέλει μακροχρόνιες μελέτες.Πατας εκεί που τις πονάει στο οικονομικό, σε κάθε παράπτωμα των οπαδών θα κόβει από τα τηλεοπτικά και από τα εισιτήρια. Θα ξεκινούσα από τους καθρέφτες κυκλοφορίας στους δρόμους γεμάτους αυτοκόλλητα με κίνδυνο ατυχημάτων. Να πηγαίνουν κλήσεις στις διοικήσεις των ομάδων Πριν από μέρες βρήκαν μολότωφ έξω από το γήπεδο που έπαιζε μπασκετ η ΑΕΚ. Κάθε τόσο δίνουν ραντεβού και πάιζουν ξύλο. Αλλά πότε το κράτος τιμώρησε αυτόν θα που έπρεπε για να το κάνει τώρα;
    Και για όποιον έχει αμφιβολία του πως ένα κράτος πολεμά τον χουλιγκανισμό δεν έχουμε παρά να παρακολουθήσουμε τι θα κάνουν οι Άγγλοι για τα χθεσινά επεισόδια στον ημιτελικό του κυπέλλου και όποιος θέλει μπορώ να του βάλω στοίχημα για τον κύριο που έπιασαν οι κάμερες να κρύβει στο μπουφάν του το καπέλο τρόπαιο του αστυνομικού,ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει συλληφθεί.

    Καλή εβδομάδα

    Παναγιώτης

    ReplyDelete
  3. Καλησπέρα Χρήστο.

    Το τέλος για την ομάδα ποδοσφαίρου της Α.Ε.Κ. δεν ήρθε εχτές αλλά πολύ καιρό πρίν , απλά εχτές ήταν η ληξιαρχική πράξη θανάτου της καί οί αυτουργοί είναι πολλοί μα πάρα πολλοί ! δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε απλά θα σταθώ στην ευθύνη του απλού " αγνού " Ενωσίτη που είτε με την απουσία του είτε με την παρουσία του έδωσε το δικαίωμα σε όλους τους γνωστούς καί μη εξαιρεταίους να ασελγήσουν στο σώμα της Ένωσης καί να διαμοιράσουν τα ιμάτια της !!! πρίν 2 χρόνια με την ομάδα μπάσκετ που πλέον βωλοδέρνει στίς κατώτερες κατηγορίες καί τώρα με την ποδοσφαιρική ομάδα καί στο μέλλον Κύριος οίδε ποιά τμήματα θα πάρουν σειρά ! δεν ξέρω άν καί πότε ή Α.Ε.Κ. μας θα ξαναεπιστρέψει στην θέση που της αρμόζει , βεβαίως με την καλή την έννοια μιας καί αυτή ή σημερινή κατάντια της αρμόζει ! αλλά ελπίζω σε μια αναγέννηση καί σε μια κάθαρση όσο ουτοπικό καί άν ακούγεται μέσα στο παρανοικό σκηνικό που έχει διαμορφωθει , σε διαφορετική περίπτωση ΑΣ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!

    Ευχαριστώ.
    Αγγελίδης Θεόδωρος

    Υ.Γ. Ευχαριστώ για την υπέροχη όπερα του Mozart Don Giovanni il libertario που για μένα έχει μια ιδιαίτερη σημασία !

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...