Friday, April 5, 2013

ΣΟΡΙ, ΡΕ ΠΑΙΘΚΙΑ, ΑΛΛΑ THE PARTY IS OVER

Το παρακάτω κείμενο, που λέει "πικρές αλήθειες" που κανένας μας δεν θέλει ν' ακούσει, και που δεν αφορά μόνο την Κύπρο, αλλά και το δικό μας, εδώ, αμπελοχώραφο, είναι σχόλιο ανώνυμου αναγνωστη κυπριακής ιστοσελίδας.

Αν κάποιους συμπατριώτες εδω στην Ελλάδα δυσκολέψουν τα κυπριακά, σόρι ρε παιθκιά, αλλά δεν ξέρετε ελληνικά!Εδώ τζιε πάρα πολλά χρόνια, ΟΛΟΙ οι πιο κάτω εκάμναμεν ένα μεγάλο ΠΑΡΤΥ, το οποίον είχαμε την ψευδαίσθηση ότι εν θα ετέλειωνεν ποττέ:
>>
>> 1. Εβάλλαμε εμείς τζιε οι ξένοι (Ρώσσοι, Καλαμαράδες, Εγγλέζοι κ.λπ.) τις καταθέσεις μας στις 2 μεγάλες τράπεζες μας, Τράπεζα Κύπρου (ΤΚ) τζιε Λαϊκή Τράπεζα (ΛΤ) έναντι ενός εξωπραγματικά ψηλού επιτοκίου που εν υπήρχε πουθενά στην Ευρωζώνη.
>>
>> 2. Εμείς εψηφίζαμεν τα Διοικητικά Συμβούλια (ΔΣ) των 2 τραπεζών ΤΚ τζιε ΛΤ.
>>
>> 3. Τα ΔΣ που εμείς εψηφίζαμε επαίρναν εμαζεύκαν τούτην ούλλην την απίστευτην ρευστότητα, δεν εξέραν τι να την κάμουν, τζιε εκάμναν super risky investments για να δείχνουν super κέρδη. Επίαν στην Ελλάδα, επίαν στην Ρωσσία, επίαν στην Σερβία, επίαν στην Ρουμανίαν, επίαν στην Αγγλία, εν έμεινε καντούνι της Ευρώπης που εν επίαν οι γκουρού τραπεζίτες μας, εκ Καϊμακλίου τζιε Άι Δεμέτη ορμώμενοι, για να το παίξουν "expert bankers" ανά την Ευρώπην.
>>
>> 4. Τα ΔΣ που εμείς εψηφίζαμεν, εγοράζαν τοξικά-απόβλητα ομόλογα της Ελλάδας σε χαμηλές τιμές για να τα πουλήσουν πίσω του Ελληνικού κράτους σε πιο ψηλές τιμές για να δείχνουν παραπάνω super κέρδη.
>> (Κατακρίβειαν εν τα εγοράσαν, αλλά τα εξιφορτώσαν πάνω στους φωστήρες μας οι <<αχάπαροι>> Γερμανοί της Deutche Bank.)
>>
>> 5. Που τα super κέρδη των τραπεζών επληρωνούμαστεν ούλλοι εμείς οι μέτοχοι (καμιάν 200,000 Κυπραίοι) super μερίσματα, super δωρεάν μετοχές, super δικαιώματα προτίμησης κ.λπ.


>> 6. Που τα super κέρδη των τραπεζών τα ΔΣ επληρώναν τους εαυτούς τους τζιε τους διευθυντάδες των τραπεζών μας super bonuses εκατομμυρίων.
>>
>> 7. Που τα super κέρδη των τραπεζών οι υπαλλήλοι των τραπεζών επαίρναν super ωφελήματα, super μισθούς, super ταμεία προνοίας, super εφάπαξ σύνταξης (μέχρι τζιε 1 εκατομμύριο έκαστος σε κάποιες περιπτώσεις), προνόμια που τους εξασφάλιζαν οι super συνδικαλιστές εργατοπατέρες ΧατζηκωστοΚυριτσοΧατζηπέτρου.
>>
>> 8. Εμείς επιάνναμεν super τόκους πας τις καταθέσεις μας 5% τζιε 6%, αντί 0.5% που έπιαννεν ούλλος ο κόσμος σε ούλλην την Ευρώπη.
>>
>> 9. Εμείς επιερώναμεν τους λογιστές, ελεγκτές, δικηγόρους τζιε άλλους συμβούλους μας super αμοιβές για να μας συμβουλεύκουν πως να συντηρούμεν τούντο <<ωραίον σύστημαν που εστήσαμεν>> πάνω σε χάρτινες βάσεις (5%-6% επιτόκια στο ευρώ vs 0.5% σε όλες τις άλλες χώρες τις ευρωζώνης - δεν χρειάζεται να είσαι rocket scientist για να καταλάβεις ότι τούντο σύστημαν κάποτε θα γύρει).
>>
>> 10. Το κράτος μας επιερώνετουν super φόρους από τα super κέρδη των τραπεζών μας τζιε τους super τόκους τους δικούς μας.
>>
>> 11. Το κράτος μας εδιόριζεν μας εμάς, τα αδέρφκια μας, τους συγγενείς μας, τον γιον μας (<<εν καλός ο μιτσίς σιόρ, εν σπουδασμένος της Αγγλίας, εν τελειωμένος του Λοντίνου>> - εν έκαμνε clarify ότι ναι μεν εσπούδασεν <<στο Λονδίνο>> αλλά στο. University of Wolverhampton νούμερον 367 στα rankings, τζιε άφηννεν να εννοηθεί ότι ετέλειωσεν στο ..London School of Economics) με super μισθούς, super ΑΤΑ, super συνταξιοδοτικά ωφελήματα, στην Κυβέρνηση, στες Κυπριακές Αερογραμμές, στην Eurocypria, στην CYTA, στην ΑΗΚ κ.λπ.
>>
>> 12. Εμείς επληρώναμεν την Κοκούλλαν τηλεφωνήτριαν στο δημόσιον 2,000 ευρώ τον μήνα για την πολλά δύσκολην δουλειάν να...απαντά τα τηλέφωνα, τον Μήτσιον αρκάτην στο Τμήμαν Υδάτων 2,500 για να φακκά γυρόν τα χωρκά τζιε να πίννει καφέν στον καφενέν του Κκελετζή στο Αρεθκιού ως η ώρα 2.30 το μεσημέριν με το διπλοκάμπινον της υπηρεσίας, τον Αντωνάκην δάσκαλον συνδικαλιστήν της ΟΕΛΜΕΚ 3,500 για να δουλεύκει 7 μήνες τον χρόνον ως τις 2 το μεσημέριν τζιε να φκάλλει αλλότοσα αφορολόγητα που τα ιδιαίτερα, την Τζούλια γκαρσόνι του αέρα στην Cyprus Airways 5,000 ευρώ τον μήναν για να βάλλει καβέν τζιε να σερβίρει σάντουϊτς, τον Τόνυ 30 χρονών κοπελλούϊν στο Private Banking της Λαϊκης 8,000 ευρώ τον μήναν για να τα κνίθει ούλλη μέρα τζιε να κάμενι business lunch με ρώσσους money launderers στην Πυξίδαν, τον κύριον Ανδρεάκη καλαμαρά καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου 10,000 μιστόν τον μήναν plus 60,000 τον χρόνον που ευρωπαϊκα project για να παριστάνει τον προφεσσορ του Χάρβαρτ τζιε να διδάσκει 3 ώρες την εφτομάαν, τζιε τον Χριστάκην
>> 12,000 ευρώ τον μήναν αφορολόγητα που.εσπούδασεν 30 μήνες για να γινεί λεωφοριατζής του αέρα πιλόττος της Cyprus Airways. Επαράγαμεν το απόλυτον τίποτα ως οικονομία τζιε ετρώαμεν το ούτσσιαλιν μας, την στιγμήν που στην Ελλάδα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πιάννει 1,750 ευρώ, οι καθηγητές πανεπιστημίου 1,200 ευρώ τζιε σε άλλες Ευρωπαϊκες χώρες παράγουν τζιε εξάγουν τα πάντα τζιε πιάννουν τους μισούς μισθούς που εμάς.
>>
>> 13. Εμείς εψηφίσαμεν για προηγούμενον πρόεδρον μας τον κύριον υπεύθυνον της κατάρρευσης μας, τον απόλυτον αχάπαρον, τον Αρτεμάκη της πολιτικής (εγώ εν τζιε.) ο οποίος που τα μέσα του 2011 που εν μας εδανείζαν πλεόν οι αγορές αρκέψαμεν τζιε ερουφούσαμεν τα δισεκατομμύρια των Ευρωπαίων του ELA σαν τα στραγάλια, ο οποίος πρόεδρος ούτε καν εμίλαν τους Ευρωπαίους όταν τον επροειδοποιούσαν <<πάρε μέτρα τζιε η φουσκαροφουσκάτσα σου εν να σπάσει>>. Αντίθετα επίεννεν στες Βρυξέλλες τζιε ελάλεν τους <<είμαι κουμμουνιστής τζιε είμαι περήφανος. οι αγορές σας εν κλεφταράδες των λαών>>, τζιε εθωρούσαν τον τα πλάσματα τζιε εδιερωτούνταν αν ήταν πρόεδρος κράτους της Ευρωζώνης, ή απλώς κάποιος πόμπατζης που επέρναν πόξω τζιε είδεν φως τζιε εμπήκεν μέσα.
>>
>> 14. Εμείς εδιορίσαμεν, μέσω του Αρτεμάκη, τον Διοικητήν της Κεντρικής που άφηκε ένα τραπεζικό πτώμα, την Λαϊκή, να ρουφήσει 10 δισεκατομμύρια ώσπου να γίνουν εκλογές απλώς τζιε μόνον για να μεν γύρει η τράπεζα επί κυβέρνησης Χριστόφκια τζιε να κληρονομήσει τον βόθρον ο Α.ναστασιάδης.
>>
>> 15. Εμείς εψηφίσαμεν τους 56 βολευτές μας που τον Ιούνην του 2012 εδώσαν 1.8 δισεκατομμύρια του τραπεζικού πτώματος τζιε εν επρόσεξαν ότι ίσιεν ήδη πάρει 5 δισεκατομμύρια ELA, διότι (άκου δικαιολογίαν!).ήταν στην σελίδαν 63 του κειμένου, τζιε. εν επρολάβαν να το θκιαβάσουν!
>>
>> 16. Εμείς εψηφίσαμεν τον νέον πρόεδρον που τζίνος τζιε οι σύμβουλοι του ενώ ήξεραν ή έπρεπε να ξέρουν ότι ετέθηκεν θέμα να κόψουν το ELA της Λαϊκής που τις 21 Ιανουαρίου 2013, τζιε με 1,000 παρακάλια τελικά εδώσαν μας 2 μήνες παράτασην λόγω εκλογών, επίεν στις 15 Μαρτίου στο Eurogroup απροετοίμαστος τζιε όταν του εθέσαν θέμα ELA των Κυπριακών Τραπεζών επίεν να κάμει τον Ράμπον τζιε είπεν τους <<φέφκω>>, τζιε είπαν του <<έτην τζιαμέν την πόρταν>>. τζιε εστράφην πίσω.
>>
>> 17. Εμείς εψηφίσαμεν τον νέον πρόεδρον που κατά τύχης λλίες μέρες πριν το Euro Group ο γαμπρός του έφκαλλεν έναν καρατέλλον εκατομμύρια στο εξωτερικόν για να πιερώσει αγοράν γης που ίσιεν να κάμει.στην Κύπρον.
>>
>> 18. Εστήσαμεν μια χαρά το πλυντήριον μας βασιζόμενοι στα πιο ψηλά επιτόκια της Ευρωζώνης τξιε ετρώαμεν ούλλοι που γυρόν ως το 2012. Πριν το 2012 οι Ευρωπαίοι εσουξουλούσαν μας μεν για το τραπεζικόν μας σύστημα. <<ρε κοπέλλια εστήσετε μεγάλον πλυντήριον, κάμετε κάτι, θωρούν σας.>> αλλά εμείς δεν τους εβάλλαμεν φτιν διότι δεν εχρειαζούμαστεν δανεικά που λλόου τους. Τούτη η ιστορία εκράτησεν ως τον Ιούνην του
>> 2012 που εχρειαστήκαμεν δανεικά για να συνεχίσουμεν το party.
>>
>> Όταν τα super risky investments των τραπεζών μας εκάμαν back fire τζιε εγύραν ούλλα πάνω μας, κλαίμεν σαν τα μ.υνιά τζιε θέλουμεν να πληρώσουν τες ζημιές των τραπεζών τζιε τον λοαρκασμό του party ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, αλλά ο φορολογούμενος Γερμανός, Ολλανδός, Φιλανδός κ.λπ. ο οποίος δουλεύκει σαν το ΧΤΗΝΟ ούλλη μέρα τζιε παράγει προϊόντα ανταγωνιστικά που πουλιούνται σε όλο τον κόσμο, τζιε ο οποίος ΔΕΝ ΕΙΧΕΝ ΕΤΣΙ SUPER ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΖΙΕ ΟΦΕΛΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΕΜΑΣ τζιε ο οποίος ζει σε ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών τζιε οδηγεί ένα Pegeuoδι 11 αλόγων, τζιε όταν έρκετουν στην Κύπρο τζιε εθώρεν ΕΜΑΣ πως εζιούσαμεν, εδιερωτάτουν τι στ' ανάθεμα κάμνουμεν εμείς σωστά τζιε εκείνος λάθος, τζιε εμείς ζιούμεν σαν τους μαχαραγιάδες μες τες οκέλλες των 500 τετραγωνικών, με τα εξοχικά στον Πρωταρά <<πας στο τζύμμαν>> με τες Mercendares των 35 αλόγων, με τα ΒΜW των 20 αλόγων <<του μιτσί>> που του το επιάμεν δώρον γιατί έκαμεν το μεγάλον και συγκλονιστικόν κατόρθωμαν να. "φκάλει τον στρατόν", τζιε το AUDI TOUAREG 30 αλόγων της γαινέκας για να χωρεί το ψουμνίσμα άμμα πηένει στο Άρφα Μέγα <<με την μαυρού>>.
>>
>> Τώρα που έσκασε η ΦΟΥΣΚΑ ΜΑΣ μες στα σιέρκα μας γυρεύκουμε το λάθος τζιε ξιτιμάζουμεν τους Ευρωπαίους ότι εν τζίνοι που φταιν για τα κακά μας. Πάντα ΦΤΑΙΝ ΜΑΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΟΧΙ, ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ για το χάλιν μας, άλλος λιγότερο (διότι εψήφιζεν τζίνους που εψήφιζεν), τζιε άλλος περισσότερον (διότι έκλεφκεν που μες το συρτάριν).
>>
>> Κατηγορούμεν τους Ευρωπαίους ότι θέλουν να μας καταστρέψουν. ΟΧΙ, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ εκαταστραφήκαμε. Εζούσαμε, ετρώαμε τζιε επίναμε σε ένα τρελλό party τζιε η MERGKEL απλώς είδε ότι τους τελευταίους 12 μήνες επιέρωννεν τζίνη τζιε οι φορολογούμενοι της τον λοαρκασμόν (12 δισεκατομμύρια ELA) τζιε απλώς είπε ότι ΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ετράβηξεν την πρίζα τζιε "the party is over".
>>
>> Κατηγορούμεν τους Ευρωπαίους ότι θέλουν να καταστρέψουν το χρηματοοικονομικό μας κέντρο τζιε το υδροκέφαλο τζιε παραφουσκωμένο τραπεζικό μας σύστημα (7 φορές του ΑΕΠ μας), τζιε διερωτούμαστε γιατί να μεν φωνάζουν τζιε για το Λουξεμβούργο που το τραπεζικό του σύστημα είναι 24 φορές του ΑΕΠ του.
>>
>> Συγνώμην, αλλά έννεν το Λουξεμβούργο που είναι γονατιστός θκιακονιτής στο Euro Group ζητώντας δανεικά για να <<ζήσει ως πάρατζι τζιε
>> θωρούμεν>>. ΕΜΕΙΣ είμαστε. ΕΜΕΙΣ έχουμε παττίσει το κράτος τζιε το
>> τραπεζικό μας σύστημα τζιε ΕΜΕΙΣ είμαστε γονατιστοί τζιε παρακαλούμε να μας δώσουν να φάμε τζιάλλα, να συνεχίσουμε το party, να ταϊσουμε τζιε άλλο το υδροκέφαλο τζιε υπερτροφικό κράτος μας με τους super μισθούς, τες super οκέλλες, τες super ΑΤΑ, τα super προνόμια τζιε τα super 5-6 ταξίθκια μέσα σε έναν χρόνον στο εξωτερικό για να δούμε το Αποελλί στο Chhampppio Li.
>>
>> Είπαν μας ότι που τα 15.8 δισεκατομμύρια που θκιακονούμεν, να μας δώσουν τα 10 δισεκατομμύρια δανεικά, διότι τόσα αντέχουμε τζιε τόσα μπορούμε να αποπληρώσουμε, τζιε μάλιστα με επιτόκιο 2.5% (αντί 4.5% που πληρώνουμεν στη Ρωσσία), έναρξη αποπληρωμής ύστερα που 10 χρόνια τζιε περίοδο αποπληρωμής 30 χρόνια, τζιε να έβρουμεν μόνοι μας τα υπόλοιπα 5.8 δισεκατομμύρια που μας λίφκουντε, τζιε εκιστήσαμεν τζιε είπαμεν τους ένα <<ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΤΖΙΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΧΙ>> τζιε επανυγηρίζαμεν με κότσινες σημαίες μες τες στράτες που <<τους εκάτσαμεν πάνω>>.
>>
>> Κατηγορούμεν τους Ευρωπαίους ως τοκογλύφους (!) τζιε εσιηστήκαμεν τζιε θέλουμε να μας τα δώκουν ούλλα τα 15.8 δισεκατομμύρια τζίνοι τζιε μάλιστα χωρίς όρους που να <<υποδηλώνουν τον περήφανο τζιε αγέροχο Κυπριακό λαό>>, για να τα φάμε σαν τα χτηνά τζιε να συνεχίσουμε το party!
>>
>> Επίαμεν σαν τα κλαμένα τα μ.υνιά στην Ρωσσία πέρκι μας σύρουν τζίνοι 5
>> - 6 δισεκατομμύρια (με επιτόκιο 4.5%, - αντί 2.5% που θέλουν οι <<τοκογλύφοι>> Ευρωπαίοι) για να συνεχίσουμεν το party ως πάρατζι, τζιε είπαν μας <<να πάμεν να γ.μηθούμεν>>.
>>
>> ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ, τζιε ίσως αυτοί οι πολιτικοί μας φωστήρες που θέλουν να φκούμε εκτός Ευρωζώνης να έχουν δίκαιο.
>>
>> Είμαστε μουλλάες τζιε εν μας αξίζει να ζιούμε στην Ευρώπη. Καλλύτερα να κάμουμε <<ζώνη>> με την Αίγυπτο, την Παλαιστίνη, την Συρία τζιε την Τυνησία, να τζιμούμαστε σαν τα χτηνά ούλλη μέρα, να κυκλοφορούμεν με τους γαδάρους τζιε τα ποδήλατα, να γυρίζουμεν με τα κοντοτσσιάτταλα τζιε τα φλι-φλο μες τες στράτες, να παράγουμε ΤΙΠΟΤΑ τζιε να τρώμε στρούθους, κατσσόσιηρους τζιε τεράτσσια, τζιε να λουννούμαστε μιαν φοράν το Πάσκαν τζιε μιαν την Πρωτογρονιάν μες τους ποταμούς. Εξάλλου, εν διαφέρουμε τζιε πολλά που τους μουλλάες.
>>
>> Τελευταία ευκαιρία μας η συμφωνία με την Τροϊκα.
>>
>> Εάν δεν βρούμε λύση που να δείχνει ότι εκαταλάβαμεν που εμπήκαμε, να αποδείξουμε στους Ευρωπαίους ότι εβάλαμεν νουν τζιε ότι θα μάθουμε να δουλεύκουμε, να παράγουμε τζιε να τρώμε βάση των δυνατοτήτων μας τζιε της παραγωγικότητας μας, τζιε ότι άμμα δανειζούμαστε πρέπει τζιε να τα επιστρέφουμε τζιόλας, τζιε όχι κάθε λίγο να τα τρώμε τζιε να πηγαίνουμεν τζιε να ζητούμεν τζιάλλα χωρίς <<περιοριστικούς όρους τζιε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα αποπληρωμής>> τζιε άμμα μας αρνούνται να τους λαλούμεν <<περήφανα τζιε βροντερά ΟΧΙ>> τζιε να κάμνουμεν παναϋριν με τον νουν μας τζιε να πανηγυρίζουμεν μόνοι μας μες τες στράτες ότι <<εκάτσαμεν τους την>>, εν να μας ασσικτηρίσουν, πάμε στην λίρα τζιε ετοιμαστείτε να ζήσετε στην Κύπρο του 1910.
>>
>> SORRY αλλά the party is over.
>>
>> Σαν είμαστεν η ώρα 2:00 το πρωί της Κυριακής στο πάρτυ στην Blinkers τζιε εδιασκεδάζαμεν μεθυσμένοι, καπνίζοντας τα COHIBA μας, φορώντας τα Rolex τζιε τα Burberry μας, χορεύκοντας πάνω στα τραπέζια με <<την Svetlana τζιε την Αννιούσκα τα μωρά respect>>, σύρνοντας μαντιλούθκια ίσια πάνω, πίνοντας την μιαν πότσσαν ABSOLOU τζιε CHIVAS BLACK LEIPE μετά την άλλην, επίεν ο SOIPLE με το καροτσούιν τζιε εκατέβασεν τον διακόπτη τζιε εμείναμεν χάσκοντας. The party is over.

4 comments:

 1. Απίστευτες αλήθειες, σε μια πανέμορφη Ελληνική γλώσσα. Μου ήρθε καπάκι στην Ουρανόπετρα του Καλπούζου και την ευχαριστήθηκα πολλά.
  Μόνο που η αλήθεια πονά και δεν αντέχεται από πολλούς εξ υμών.
  Όσων αφορά τα υπόλοιπα, - τα της ΕΡΤ δλδ- άστα να παν' γιατί σωτηρία δεν έχει Χρήστο μου.
  Καλή δύναμη και να είσαι σίγουρος.
  Οι άξιοι δεν χάνονται.
  Και η αξιοσύνη σου, τόσα χρόνια τώρα, αναγνωρίστηκε από πολλούς, απ' όποιο πόστο και αν υπηρέτησες.

  ReplyDelete
 2. Πολύ ωραίος ο αναγνώστης!
  Κι εδώ στην Ελλάδα που πολλοί τα έχουν με τη Μέρκελ, ισχύουν παρόμοιες σκέψεις, οι οποίες μπορούν να συνοψιστούν στα πιο κάτω:
  Η Μέρκελ φταίει που ζούσαμε εδώ και δεκαετίες (και ιδίως την τελευταία), με δανεικά και εν πολλοίς αγύριστα, αντί να αναπτύξουμε την παραγωγική μας βάση? Η Μέρκελ φταίει που γεμίσαμε, κυρίως για ρουσφετολογικούς λόγους και σπάνια με αξιοκρατία, το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ με άχρηστο και αντιπαραγωγικό προσωπικό που απαίτησε και πήρε υπερβολικές (για τις δυνατότητες της χώρας) αποδοχές και επιδόματα του τύπου "πλυσίματος χεριών", ή "έγκαιρης προσέλευσης" ή "μεταφοράς φακέλου"? Η Μέρκελ φταίει που ανεχτήκαμε επί δεκαετίες τους φοροφυγάδες αλλά και τους διεφθαρμένους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς που, αντί να δουλεύουν για το κοινό καλό, δούλευαν για τις τσέπες τους? Η Μέρκελ φταίει για τη μεγάλη διαφθορά στο δημόσιο βίο και τις "μίζες"? Η Μέρκελ φταίει που διατηρούσαμε επί δεκαετίες τη ζημιογόνα «Ολυμπιακή» και κάθε «Ολυμπιακή», πληρώνοντας με τα χρήματα του φορολογούμενου τις υπέρογκες ζημιές της? H Μέρκελ φταίει που γεμίσαμε συνταξιούχους ηλικίας ακόμα και 40 ετών και μαϊμού "τυφλούς" που απομυζούν τα χρήματα των ασφαλιστικών Ταμείων? Η Μέρκελ φταίει, που όταν τα πράγματα φτάσανε στο απροχώρητο και οι «αγορές» σταμάτησαν να μας δανείζουν, δεν είχαμε πολιτικούς με τόλμη και πατριωτισμό, ώστε να μπορέσουν να διαπραγματευτούν έγκαιρα και σωστά τα «μνημόνια» και τη βοήθεια? Η Μέρκελ φταίει που μεταρρυθμίσεις εξαγγέλλουμε και μεταρρυθμίσεις δεν βλέπουμε, παρά μόνο, βρήκαμε την εύκολη λύση να κόβουμε τους μισθούς και τους συντάξεις?
  Υ.Γ. Για να μη παρεξηγηθώ δεν είμαι θαυμαστής της Μέρκελ. Ούτε καν τη συμπαθώ.

  ReplyDelete
 3. Αγαπητε κ. Μιχαηλιδη ειλικρινα λυπαμαι για το καταντημα της ΕΣΗΕΑ προσωπικα εγω και η οικογενεια μου αρχισαμε ν'ακουμε το δευτερο προγραμμα λογω της δικης σας παρουσιας. Ως φαινεται οσοι απο μας επιθυμουμε ν'ακουμε κατι εκλεκτο απο το κρατικο ραδιοφωνο θα πρεπει να τιμωρηθουμε. Ο κ. Παπαδημητριου τι θεση εχει παρει? Κυριοι, εσεις που αποφασισατε ερημην μας να μας στερησετε το διωρο του κ. Μιχαηλιδη ξεχνατε πως ο μισθο σας υπαρχει απο τον οβολο μας? Αν εχετε κοτσια βγειτε και ρωτησετε τον κοσμο γι'αυτη σας την ενεργεια και θα δειτε ποσα απιδια πιανει ο σακος σας.

  ReplyDelete
 4. Αγαπητέ κύριε Μιχαηλίδη, μέχρι πρότινος η ενέργειες του ΕΣΗΕΑ μου θύμιζαν καμώματα δονκιχωτικά, τώρα το μόνο που επιεικώς μπορώ να πω είναι ότι μετατρέπονται σε επαίσχυντες.

  ReplyDelete

Θα πουλήσουν και τον Παρθενώνα, να δεις!...

  Φαντάσου να βρίσκεσαι στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο ή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών απολαμβάνοντας ένα σπουδαίο έργο - αρχαία τραγωδία, σύγχρονο...