Thursday, April 11, 2013

ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (11.04.2013)

Καλησπέρα.

Νυχτερινή η εκπομπή μας σήμερα. Είναι ωραίες και οι ραδιοφωνικές νύχτες - έχει πολλή καιρό να τις ... διεκπεραιώσω. Ειναι πιο "μαλακός" ο άνθρωπος, ακόμα κι αν η μέρα του ηταν ζόρικη, ακόμα κι αν είδε ειδήσεις στη τηλεόραση.

Αρκουν ένα ζεστό μπάνιο, ένα ωραίο κόκκινο κρασί, ας πουμε μια ωραία Rioja Reserva του 2007, που είναι εξαιρετικό value for money, και στηρίζουμε και πονεμένη χώρα του νότου, και μουσική εκλεκτή.

Ας αρχίσουμε με UB40 και Red, Red Wine.

 

Έχω λάβει πολλά e-mails όλες αυτές τις μέρες - συμπαράστασης για την ταλαιπωρία από την στοχοποιηση απο τους δημοσιογραφους της ΕΡΤ, αλλά και για τούτο το "μικρό υποκατάστατο ραδιοφώνου" εδω στο filoftero. Το πρώτο:

Κύριε Μιχαηλίδη καλημέρα από Λονδίνο,

Δεν ξέρω τι ακριβώς έχετε στα σκαριά για την συνέχεια της εκπομπής σας στο ραδιόφωνο. Αν θυμάμαι καλά σε ένα από τα ποστ σας στο μπλογκ σας διάβασα ότι ετοιμάζετε ένα web ράδιο. Είμαι σίγουρος πως αν όντως σκέφτεστε κάτι τέτοιο, έχετε μαζί σας και κάποιους άλλους φίλους σας που θα σας βοηθήσουν στο εγχείρημα αυτό. Εγώ σαν ακροατής σας θα σας ευχηθώ τα καλύτερα για την συνέχεια της εκπομπής σας από όπου και αν την κάνετε. Θα είχa επίσης να προτείνω –αν και νομίζω ότι το έχετε σκεφτεί και εσείς ήδη- αντί να ξεκινήσετε ένα webραδιο από την αρχή να δείτε πρώτα αν μπορείτε να συνεργαστείτε με κάποια από τα webράδιο που υπάρχουν ήδη όπως το εν λευκό Αμαγκι Ραδιο, Ραδιο buble κτλ. Νομίζω και ακροατήριο κατάλληλο που θα εκτιμήσει την δουλειά σας έχουν αυτά τα webραδιο και απήχηση αρκετά μεγάλη σε όσους τουλάχιστον ακούν ράδιο από το ίντερνετ Το ιδεατό βέβαια θα ήταν να εκπέμπετε στα FM και μέσω ράδιο. Πάντως σας εύχομαι τα καλύτερα για την συνέχεια της εκπομπής σας οπού και αν είναι.

Με εκτίμηση
Ένας ακροατής σας από το Associated Press
Πάνος


Ευχαριστω πάρα πολύ για το μέϊλ. Ναι, το web-radio είναι στα σχέδιά μου, αλλά δεν κάνω βιαστικά βήματα. Το τεχνικό μέρος έχει ολοκληρωθεί. Ξέρουμε, δηλαδή, τι απαιτείται, πόσο θα κοστίσει και πόσο καιρό θέλει για να μπει το "πράγμα" στ πρίζα και να αρχίσει να εκπέμπει. Το δύσκολο, μα και το πιο ενδιαφέρον, είναι η "ταυτότητα" του σταθμού, τι θα λέει, τι θα παίζει, σε ποιούς θα απευθύνεται και με ποιούς θα το κάνει αυτό.

Όλο αυτό συνοψίζεται στο Πρόγραμμα. Και εκεί, είναι τώρα όλα τα κύτταρά μας. Η έμπνευση. Τα ερωτήματα. Οι προτάσεις. Οι συζητήσεις. Θα ήθελα πολύ και την δική σας εμπλοκή - δικοί μου άνθρωποι είστε. Σε σας θα απευθυνθούμε πρωτίστως. Θα με βοηθήσει πολύ αυτό.

Δεν ξέρω, Πάνο μου, για συνεργασία με άλλα webs σ' αυτήν την φάση. Για πρώτη φορά, είπα να δοκιμάσω κάτι με τις δικές μου δυνάμεις. Και θέλω να το κάνω.

Λοιπόν. Νυχτερινη Εκπομπή, εδώ είμαστε. Αφροδίτη Μάνου, κι επιστρέφουμε.


Τουρκική διαφήμηση στη Βρετανία: Ησυχάστε! Η Βόρεια Κύπρος είναι εκτός Ευρωζώνης.

Ωραία! Ας επιστρέψουν τότε οι Τ/Κ τα ευρωπαικά διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με στεονοχωρουν και με φανατίζουν τέτοιες αντιδράσεις. Και οι δικές τους, και οι δικές μου.

Θα ήθελα, θα περίμενα, ότι ιδίως σ' αυτήν την κρίση, θα συμμετείχαν και οι Τ/Κ, ηθικά. Ό,τι θα τους στενοχωρούσε και αυτούς η περιπέτεια του τόπου. Ενός τόσο δα τόπου, που φαινεται ότι δεν αντέχει ακόμα την συνύπραξη.

Οι Τουρκοκύπριοι, εκτός κάποιων άσχημων εξαιρέσεων, δεν εκφράζονται. Προτιμούν τη σιωπή, και την αναμονή. Ο πολλύς θόρυβος, ο άσχημος θόρυβος, έρχεται από τη Τουρκία, που συμπεριφέρεται μόνο ως προστάτης - θα το πω πιο ωμά όμως: ώς νταβατζής.

Και απέναντι στον "πελάτη", και απένατι στην "κοπέλα".

Δεν ειμαι αισιόδοξος ότι στον δικό μου βίο θα δω την Κύπρο ενωμένη, και τις διαφορές μας με την Τουρκία πολύ ηπιότερες. Τίποτα δεν με πείθει οτι ο απροσδόκητος αυτός γίγαντας, που τώρα πήρε τα πάνω του και δεν μοιάζει να τον σταματάει τίποτα. Η ειρήνη, μου μοιάζει νάναι πολύ μακρυνό όνειρο...
 



Ακόμα ένα μέιλ. Από τον Αλέξανδρο Γκοβίνα. Με συγκινεί.

Κυριε Μιχαηλιδη γεια σας, κατ’αρχην θελω να σας πω ένα μεγαλο ευχαριστω για οσα μας εχετε προσφερει όλα αυτά τα χρονια ειτε από την Ελευθεροτυπια, ειτε από τον Διεση, ειτε από το δευτερο προγραμμα. Οσο για τους ‘’πλυναδελφους σας’’ στην ερτ να τους χαιροσαστε. Ας τολμησουν οι φωστηρες να ρωτησουν τους ακροατες του δευτερου σχετικα με την αθλια πραξη τους, και θα δουν ποσα απιδια πιανει ο σακος τους. Μεχρι προσφατα ελεγα χαλαλι το χαρατσι που πληρωνω στην ερτ γιατι μου το επιστρεφει εις διπλουν η εκπομπη του Χριστου Μιχαηλιδη, τωρα τι θα λεω? Δεν θα λεω απλα θα μουτζωνω. Αν μου το επιτρεπετε θα ηθελα να σας κανω την εξης προταση, στα μελλοντικα σας σχεδια καθιερωστε μια εκπομπη για τη νεολαια, δωστε βημα στο πιο δημιουργικο κομματι της κοινωνιας μας,σας παρακαλω. Συγγνωμη για τους τονους αλλα δεν εχω μαθει ακομα το κολπο.

Αλέξανδρέ μου. Δεν ειμαι από αυτούς που υπόσχονται μόνο για να υπόσχονται. Ευκολο μου ειναι να πω ότι θα δώσω βημα, όπως λές, στη νεολαία. Δεν θα το πω. Θα κάνω αυτό που αισθάνομαι, και αγαπώ, και νομίζω πως κάπως το ξέρω. Και είμαι βεβαιος ότι εαν αισθανθεις ότι έχω αφήσει έξω αυτό που μου ζητάς, θα μου ξαναγράψεις και θα μου το επισημάνεις.

Νασαι καλά. Και μη χαθείς.

Σας καληνυχτίζω με ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια του Λέναρντ Κοέν. Το Faith, Πίστη, από το άλμπουμ του Dear Heather.

No. I'm not tired yet. Καληνύχτα.

 

9 comments:

  1. Christo pou to thimithikes afto tis Manou??? Xronia exei na to akouso... Yperoxo!!! - to akousa me ena sinexes xamogelo sta xeili, thanks !!!

    ReplyDelete
  2. ....and GO FOR IT !!!!!! (the web radio I mean)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστω πολύ Ελενά μου.

      Να ετοιμάζεσαι για εκπομπή, παρακαλώ!

      χρ.

      Delete
    2. Πολύ ευχαρίστως !!!

      Delete
  3. θα αναλάβεις την νυχτερινή ζώνη διασκέδασης, αν θες.

    Θα σκίσουμε!

    χρ.

    ReplyDelete
  4. Ναι ναι, ο καθενας στον τομεα του ! :)

    Προϋποθεση συνεργασιας ομως, να με βαλεις μια φορα στο "Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ" ! χαχαχα

    ReplyDelete
  5. Δεκτή η προυπόθεση. Στείλε φωτογραφία τώρα!

    :-)

    ReplyDelete
  6. Αν χρειάζεται και άλλο προσωπικό για το web radio, είμαι διαθέσιμος με χαρά.

    KM

    ReplyDelete
  7. Εννοούσα για σχόλια σαν αυτά για τον Τράγκα, αλλά και μουσική ... Βασικά όμως για να επικοινωνώ με ανθρώπους που βλέπουν τα πράγματα παρόμοια με μένα.
    Τι γίνεται σήμερα και δεν βλέπουμε κάτι;
    ΚΜ

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...