Sunday, November 25, 2012

ΜΙΑ ΦΩΝΗ, ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ!

Άς υποδεχτούμε αυτήν την Κυριακή, την Κυριακή της Αικατερίνης, με μία από τις ωραιότερες άριες που έχουν γραφτεί ποτέ, την Ombra mai fu από την όπερασ "Ξέρξης" του Χέντελ, με μία από τις μεγαλύτερες μετσοσοπράνο όλων την εποχών, την Σουηδή Άνν Σοφί φον Όττερ.

Τα βιντεάκια του YouTube συνοδεύονται συνήθως από "εύκολα" και "επίπεδα" σχόλια. Σε αυτό εδώ, βρήκα ένα που νομίζω ότι τα λέει όλα. To μεταφέρω εδώ όπως είναι, στα αγγλικά:

"FINALLY! Someone great singing this as they would have heard it = baroque pitch F Major. She has to be the world's most accomplished Mezzo, no idea why others have more hits. Always listen to her version. Saw her live in London, the voice is staggering , wide , high and low low low; nothing she can't sing."

Eύχομαι καλή μέρα σε όλους και όλες. Χρόνια πολλά και καλά σε όλες τις Κατερίνες που σήμερα γιορτάζουν.

 

2 comments:

  1. Καλημέρα Χρήστο χρόνια πολλά βεβαίως στις πάμπολλες καί αγαπημένες Κατερίνες μας ! αλλά να θυμίσουμε ότι ή 25η Νοεμβρίου έχει επίσης μια ιδιαιτερότητα για τις γυναίκες αφού έχει καθιερωθεί καί σαν ή παγκόσμια ημέρα για την βία κατά των γυναικών !

    Μ'εκτίμηση.
    Αγγελίδης Θεόδωρος

    ReplyDelete
  2. Έχεις δίκιο Θοδωρή, και ευχαριστω που το επισημαίνεις. Δυστυχώς, τα στοιχεία λένε ότι σήμερα η βία κατα των γυναικών είναι πιο εκτεταμένη στον κόσμο απ' ότι ήταν κατα την δεκαετία του 70 και του 80 που άνθιζε τότε το φεμινιστικό κίνημα. Σήμερα, όποιος ψελλίζει τη λέξη "φεμινισμός" θεωρείται "προιόν μιας άλλης εποχής". Όσες δε γυναίκες εξακολουθούν να υψώνουν τη φωνή της εναντίον της βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών, θεωρούνται "κουλτουριάρες", "άσχημες", "απεριποίητες" και στερημένες σεξουαλικά.

    Η βία κατα των γυναικών έχει πάρει σήμερα άλλες, πιο άγριες μορφές. Ακόμα και η εκμετάλλευση της ομορφιάς τους και ενός "ανάλαφρου", ας τον πω έτσι, τρόπου που έχουν για να παρουσιάζουν κάτι, από τη στιγμή που είναι βέβαιο ότι μετα τη λάμψη και τη δόξα έρχεται η κλωτσιά στο "δόξα πατρί", μορφή βίας είναι.

    Αλλά και στο σπίτι, η βία κατα των γυναικών αυξάνεται συνεχώς, και φέρνει διάλυση της οικογένειας, δυστυχία στην ίδια την γυναικα και, πολλές φορές εξοστρακισμό της από την κοινωνία.

    Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα, Θοδωρή. Μέσα μας, πρωτ' απ΄όλα.

    Καλή μέρα.
    Χρήστος

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...