Tuesday, November 27, 2012

ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ "ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ" ΚΚΕ!

ΕΝΑ μόνιμο ρεφρέν στις ατέλειωτες πολιτικές συζητήσεις που γίνονται στην Ελλάδα γύρω από την οικονομική κρίση, είναι αυτό που απευθύνεται στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) ολίγον τι ως έπαινος – το άκουσα και το βραδυ χθες από τον Γ. Πρετεντέρη που είχε καλεσμένη στην εκπομπή του την κ. Αλέκα Παπαρήγα: «Τουλάχιστον το δικό σας κόμμα παραμένει σταθερό στις θέσεις του!». Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει να πει αυτός ο … βολικός έπαινος. Ό,τι θα πρέπει να συγχαίρουμε κάποιον ακόμα και εάν πρεσβεύει κάτι ξεπερασμένο, ή ακόμα και επικίνδυνο; Ό,τι το ΚΚΕ παραμένει αμετακίνητο στη θέση ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Εντάξει: εάν η σύγκριση γίνεται με κάποιους άλλους που οι πολιτικές τους θέσεις καθορίζονται μόνο από το κατά που φυσάει ο άνεμος, και δυστυχώς τέτοιους έχουμε πολλούς, χαίρω πολύ. Ας τους επικρίνουμε, όμως, αυτούς για την αναξιοπιστία τους, αλλά όχι και να επαινέσουμε κάποιον επειδή είναι αμετακίνητος, στην άποψη ότι ότι τα προβλήματα της Ελλάδος θα λυθούνε όταν πάμε στον Άρη!

ΥΓ1: Συγγνώμη, δηλαδή, αλλά και η Χυσή Αυγή είναι σταθερή στις θέσεις της!

ΥΓ2: Επειδή από τους πιο ... ταλαιπωρημένους όρους στην Ελλάδα είναι εκείνος του "προοδευτικού", εγω θεωρώ το ΚΚΕ ως ένα από τα πιο συντηρητικά κόμματα που υπάρχουν, όχι μόνο εδω και, επιπλέον, πραγματικά προοδευτικό θεωρώ εκείνον τον άνθρωπο η εκείνο το κόμμα που αναθεωρεί τις απόψεις του και, χωρίς να είναι καιροσκοπικό (επειδή εχουμε εύκολους και τους χαρακτηρισμούς εδω), προσαρμόζεται στις ανάγκες και στις "προδιαγραφές" ενός κόσμου που συνεχώς αλλάζει και, ευτυχώς, δεν μένει ποτέ ... σταθερός!

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...