Friday, March 23, 2012

Η ΚΥΡΙΑ ΑΣΜΑ ΚΑΝΕΙ SHOPPING...

 Oι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαικής Ενωσης συμφώνησαν σήμερα στην επιβολή μέτρων απαγόρευσης εισόδου της γεννημένης στη Βρετανία συζύγου του ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσσαντ, καθώς και πάγωμα των περιουσιακών της στοιχείων σε χώρες της Ένωσης.

Η επιβολή αυτών, αλλά και άλλων μέτρων, ισχύει ήδη για τον Σύριο ηγέτη, καθώς και για άλλους 11 ανώτατους αξιωματούχους του απολυταρχικού του καθεστώτος, που κατηγορείται από αντικυβερνητικούς ακτιβιστές για την δολοφονία χιλιάδων διαδηλωτών τους τελευταίους 12 μήνες.

Η Άσμα αλ-Άσαντ, 37 ετών, είναι κόρη Σύριου καρδιολόγου στο Νοσοκομείο Κρόμγουελ του Λονδίνου. Η μητέρα της είναι συνταξιούχος διπλωμάτης, επίσης Σύρια. Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Φοίτησε σε ιδιωτικά σχολεία, έκανε σπουδές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Kings College, και έχει δίπλωμα στη Γαλλική Φιλοσοφία. Εργάστηκε στο τμήμα παραγώγων μετοχών της Deutsche Bank, και αργότερα στην τράπεζα J.P.Morgan. Γνωρίστηκαν με τον Μπασάρ αλ Άσαντ κατά την διάρκεια των δικών του σπουδών στο Λονδίνο,  παντρεύτηκαν στη Συρία τον Νοέμβριο του 2000, λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του Χαφέζ αλ Άσαντ, και έχουν τρία παιδιά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ακτιβιστές έδωσαν στη δημοσιότητα περίπου 3000 ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails) που λέγεται ότι εστάλησαν από λογαριασμούς που ανήκουν στην κ.Άσαντ. Τα μηνύματα, που δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα από ανεξάρτητη αρχή εάν πράγματι είναι γνησια και εάν ανήκουν σε αυτήν, εμφανίζουν την κ. Άσαντ να συνεχίζει να αγοράζει πανάκριβα προιόντα μέσω του Ίντερνετ, ακόμα και τώρα που τόσος κόσμος σφαγιάζεται στη χώρα της από τις καθεστωτικές δυνάμεις.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι τουλάχιστον 8000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον λαικό ξεσηκωμό κατά του καθεστώτος Άσαντ τον προηγούμενη Μάρτιο. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Συρίας, ισχυρίζεται ότι τρομοκτράτες και ένοπλες συμμορίες είναι πίσω από τις πράξεις βίας, και υπογραμμίζει ότι εκατοντάδες κυβερνητικοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί κατά τις εχθροπραξίες.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...