Wednesday, March 21, 2012

SERIAL NUMBER ΕΝΑΝΤΙΟΝ SERIAL ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ

Το έλαβα από φίλο μου που ξέρει από κινητά, έχει ψάξει το συγκεκριμένο θέμα, και επιβεβαιώνει ότι είναι αληθές το παρακάτω σημείωμα:



Οι έμποροι κινητών διατηρούν κρυφή την παρακάτω πληροφορία έτσι ώστε ο κλέφτης του κινητού σου να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την συσκευή (με άλλη κάρτα SIΜ) και παράλληλα εσύ, το θύμα της κλοπής, να πρέπει νʼαγοράσεις άλλη συσκευή.

Είναι ανάγκη, λοιπόν, να μάθεις και να φυλάξεις το serial number του κινητού σου. Πληκτρολόγησε *#06# (αστεράκι δίεση 06 δίεση) και στην οθόνη σου θα εμφανιστεί ένας κωδικός.
Αυτός ο κωδικός, μοναδικός στον κόσμο, είναι ο αριθμός μητρώου (serial number) της συσκευής σου. Σημείωσέ τον και φύλαξέ τον κάπου. Αν σου κλέψουν το κινητό, ειδοποίησε τον  πάροχό   σου και δώστου αυτό τον αριθμό. Τότε η συσκευή σου θα μπλοκαριστεί τελείως, και δεν θα λειτουργεί ακόμη και αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM. Πιθανόν να μην ανακτήσεις την συσκευή σου αλλά τουλάχιστον θα έχεις τη βεβαιότητα ότι ο κλέφτης δεν θα την χρησιμοποιήσει ποτέ.

Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι ότι, αν όλοι το εφαρμόσουμε αυτό, η κλοπή κινητών θα καταστεί κάτι το τελείως άχρηστο.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...