Wednesday, November 9, 2011

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!...

Δεν θέλω να το πιστέψω.


Ειναι κοντά 2, περασμένα μεσάνυχτα Τρίτης πρός Τετάρτη. Ρίχνω μια ματιά στην ιστοσελίδα του Βήματος, και βλέπω μια είδηση που τη φοβόμουν, αλλά δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να αποδειχθεί αληθινή. Ναυαγεί, λέει, εκτός άλλου απροόπτου, η "περίπτωση Παπαδήμου", και πάμε για πρωθυπουργό Πετσάλνικο ή Κακλαμάνη στην νέα, τσάτρα-πάτρα κυβέρνησή μας, που ούτε για αστείο δεν μπορεί να ονομαστει "οικουμενική", ή "ενότητας", ούτε κάν "συνεργασίας".


Ο λόγος, λέει, του ναυαγίου, φέρεται τουτη τη φορά να είναι, όχι ο γνωστός μπουρλοτιέρης Σαμαράς (αντίθετα, αυτόν τον βολεύει η νέα τροπή, γιατί το μαγαζί θα γίνει ακόμα πιο χύμα), αλλά ο Βενιζέλος που, σύμφωνα με το "Βήμα", δεν θέλει με τίποτα τον Παπαδήμο ως πρωθυπουργό. Ειναι σαφές, υπογραμμίζει η εφημερίδα, ότι αίζονται παιχνίδια εν όψει επερχόμενων εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ.

Τι φοβούνται, ρε γαμώτο; Ότι μπορεί να πετύχει ο Παπαδήμος, και να μήν χρειαστεί να πάμε σε εκλογές; Να αποδειχθεί αυτός, καί άλλοι ισως "τεχνοκράτες" που θα συμπεριλάβει στη κυβέρνησή του, ικανότεροι από τα κατωτάτου επιπέδου στελέχη που περιλαμβάνει το πολιτικό μας ρόστερ, και να μείνουν χωρίς δουλειά; Χωρίς μέλλον; Και μόνο με ένα πενιχρό παρελθόν;

Ακούω όλες αυτές τις μέρες διάφορους τυχάρπαστους να λένε "καλά, αν μπεί ο Παπαδήμος, ή ο Ρουμελιώτης, το ξέρουμε ότι τα παιχνίδια των τραπεζιτών θα παίξουν"! Ηλιθιότητες ελληνικές!

Ολοι αυτοί οι πολιτικοί, που τόσα χρόνια ταλαιπωρούν και γονατίζουν τον τόπο και τους απλούς ανθρώπους του, δεν έχουν παίξει παιχνίδια; Και μάλιστα πολύ πιο χοντρά από εκείνα τών όποιων τραπεζιτών;

Καί που ξέρουν όλοι αυτοί οι παντογνώστες ποιός είναι και ποιές πραγματικά ικανότητες έχει ο Παπαδήμος; Και μόνο κατ' όψιν ο άνθρωπος, φαίνεται πολύ "καθαρότερος" από όλες αυτές τις θλιβερές πολιτικές καρικατούρες που έχουν παρελάσει από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια.

Κρίμα. Κρίμα. Η Ελλάδα δεν αντέχει ανθρωπους σαν τον Παπαδήμο. Σαν τον Γιαννίτση. Σαν τον Αλέκο Παπαδόπουλο. Τους αποβάλει. Τους "σκοτώνει" προτού κάν τους αφήσει να αναπνεύσουν. Προτιμά Καρατζαφέρηδες (μόνιμος κάτοικος του δελτίου ειδήσεων του Μέγκα), Πρωτόπαππες, Φωτόπουλους, Τζουλέκες, Παναγιωτόπουλους, Στυλιανίδηδες, Σαμαράδες, Παπανδρέου και Πετσάλνικους.


Επαναλαμβάνω, όμως: Δεν θέλω καν να πιστεψω ότι μπορεί να είναι αληθινές αυτές οι πληροφορίες, και να καταλήξουμε σε ένα τέτοιο, ολέθριο φιάσκο. Μας έχω άξιους να το κάνουμε, αλλά θέλω (ακόμα) να πιστευω ότι δεν έχω φτάσει σε τέτοιο σημέιο ξεφτίλας και σήψης. Είμαι πολύ θυμωμένος, και ελπίζω όταν ξυπνησω το πρωί για να πάω να κάνω εκπμπή, να αποδειχθεί ότι ήταν απλώς ένα φρικτό όνειρο. Καληνύχτα Ελλάδα!

6 comments:

  1. ..και Μανώληδες, Γεωργιάδηδες, Λυμπερόπουλους, Ψωμιάδηδες και ουκ έστιν αριθμός.

    ReplyDelete
  2. Δυστυχώς, ο λόγος της αδικαιολόγητης αυτής καθυστέρησης είναι η διασφάλιση της προεδρίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ από τον ΓΑΠ.

    11/11/2007

    Εκλογή ΓΑΠ ως προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    11/11/2011

    Λήξη θητείας ΓΑΠ και ανακύρηξη εσωκομματικών εκλογών που θα λάβουν χώρα κάποια μελλοντική ημερομηνία, εκτός και αν:

    Άρθρο 15 Θητείες στα όργανα

    Δεν επιτρέπεται η εκλογή του ίδιου προσώπου στο ίδιο αξίωμα για περισσότερες από τρεις (3) πλήρεις θητείες. Η θητεία του Προέδρου παρατείνεται για όσο διάστημα είναι Πρωθυπουργός.

    http://www.pasok.gr/portal/resource/section/statuteMenu

    (τούτο εστί ότι αν ο ΓΑΠ είναι ακόμα τυπικά πρωθυπουργός την Παρασκευή που μας έρχεται, θα είναι και πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ για τα επόμενα 4 χρόνια, αν δεν υπάρξουν εσωκομματικές διαμάχες)

    Οπότε, αν όλα πάνε καλά για τον ΓΑΠ, θα ξέρουμε τον νέο μας πρωθυπουργό είτε την Παρασκευή το βράδυ είτε το Σάββατο κάποια στιγμή.

    ReplyDelete
  3. Δυστυχώς κ.Μιχαηλίδη είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω μαζί σας (όχι γιατί είναι κακό ..προς Θεού .να συμφωνώ μαζί σας)διότι αυτή η κοροΐδία με την ονοματολογία δεν είχε τέλος..επιτέλους πέσαν οι τίτλοι!

    ReplyDelete
  4. Γιάννης ΝησσόπουλοςNovember 11, 2011 at 4:01 PM

    κ. Μιχαηλίδη σας διαβάζω και σας ακούω στο ραδιόφωνο χρόνια. Ειλικρινά είχα σχηματίσει για εσάς την εντύπωση ενός ιδιαίτερα καλλιεργημένου ανθρώπου με υψηλή αισθητική και νηφάλια άποψη η οποία προκύπτει ως αποτέλεσμα αξιόλογης εμπειρίας αλλά και παιδείας. Δυστυχώς όμως, όπως ισχύει και για πολλούς άλλους, οι δύσκολες περίοδοι γίνονται πολλές φορές η αφορμή ώστε να βγει στην επιφάνεια το πραγματικό πρόσωπο του καθενός.
    Ομολογώ ότι εδώ και καιρό δε σας αναγνωρίζω. Οι απόψεις σας είναι τελείως ασύμβατες με την εικόνα που τόσο επιμελώς φιλοτεχνούσατε. Αρχικά ήταν η ταύτισή σας με τις κατάπτυστες δηλώσεις του κ. Λοβέρδου περί δημοσίων υπαλλήλων. Στη συνέχεια μία φράση σε ένα κείμενό σας "αυτή την οικονομία ξέρω εγώ και άμα σας αρέσει" ή κάτι παρόμοιο και τώρα η βιασύνη σας να υπερθεματίσετε στην επιλογή του κ. Παπαδήμου. Αλήθεια μπορείτε να ανατρέξετε νηφάλια και να αναζητήσετε το παρελθόν του εν λόγω κυρίου; Ήταν ή δεν ήταν ο κ. Παπαδήμος ένας εκ των υπευθύνων του σχεδιασμού της πολιτικής που θα επέτρεπαν την Ελλάδα να συμμετάσσχει στο "σκληρό" πυρήνα της Ευρώπης; Γνώριζε ή όχι ο κ. Παπαδήμος τα χάλια της ελληνικής οικονομίας και συνεπώς τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε εισερχόμενη στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό γκρουπ των χωρών της Ευρωζώνης; Έκανε κάτι για να προετοιμάσει την Ελληνική οικονομία ώστε να ανταπεξέλθει; Γνώριζε ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ τα ψεύτικα στοιχεία της κυβέρνησης Καραμανλή και τι έκανε γι αυτό; Γιατί δεν ανέλαβε υπουργός οικονομικών παρά μόνο απλός σύμβουλος του Παπανδρέου το 2009 όταν υπήρχε ακόμη μεγαλύτερος βαθμός ελευθερίας κινήσεων ώστε να προσπαθήσει να σώσει την παραπαίουσα ελληνική οικονομία; Ο κατάλογος των ερωτήσεων από τις απαντήσεις των οποίων πολύ εύκολα συνάγεται το συμπέρασμα ότι θα αποδειχθεί περίτρανα άνθρακες ο θησαυρός, δεν έχει τελειωμό κ. Μιχαηλίδη. Ο εν λόγω κύριος είναι απλώς μωροφιλόδοξος. Άλλωστε το βιογραφικό του αυτό δείχνει περίτρανα (άνθρωπος ο οποίος σπούδασε θετικές επιστήμες (ΜΙΤ) να καταλήγει τραπεζίτης και λομπίστας από τους αισχρότερους).
    Γράφοντας τα παραπάνω φυσικά δε συμμερίζομαι την άποψη ότι θα έπρεπε να επιλεγεί ο κ. Πετσάλνικος για πρωθυπουργός. Μήπως θα έπρεπε να γίνουν εκλογές; Λέω μήπως;
    Τελειώνω με ένα σχόλιο για την κυβέρνηση που ετοιμάζει να ορκίσει ο κ. Παπαδήμος. Ο κ. Βορίδης Υπουργός Υποδομών και ο κ. Γεωργιάδης εντός σχήματος!!! Μόνο αυτό. Εάν κ. Μιχαηλίδη γράφοντας όλα τα παραπάνω στο άρθρο σας εννοούσατε ότι αυτό ήταν που θέλατε δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Και μη μου πείτε ότι η συμμετοχή αυτών είναι προϊόν πιέσεων στο νέο πολλά υποσχόμενο και άφθαρτο πρωθυπουργό μας γιατί θα βάλω τα γέλια. Είμαι όμως σίγουρος ότι δεν το υποστηρίζετε αυτό.
    Καλή μας νύχτα και καλή μας τύχη κ. Μιχαηλίδη.
    Να είστε πάντα καλά

    ReplyDelete
  5. …αμεροληψία…

    ..."σαφούς μνημονιακού προσανατολισμού" η νέα κυβέρνηση αποφαίνεται ο συντάκτης της «Ε» και ακριβώς έτσι είναι. Αλλά τι είναι το μνημόνιο; μια δανειακή σύμβαση με όρους που υποδεικνύουν οι δανειστές και επιβάλλονται σ' εμάς τους δανειζόμενους. Δε χρειάζεται να αναλυθεί ποιος φταίει που είμαστε στη δυσμενή αυτή θέση. Στην ίδια θέση (του δανειζόμενου) βρίσκεται και η «Ε» που ζήτησε από την τράπεζα δάνειο (Σεπ 2011) το οποίο επειδή δεν δόθηκε -παρά την αρχική συμφωνία(;) του δανειστή- έχει κάνει την εφημερίδα να ακολουθεί "γραμμή" ακόμα και έξω από τη λογική, αγνοώντας πως η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού εγκρίνει τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Λέτε όχι στο δάνειο της χώρας από την Ε.Ε. και ναι στο δικό σας δάνειο - μνημόνιο από την (κακή) τράπεζα... σαν αναγνώστης είναι δύσκολο να πεισθώ πλέον για την αμεροληψία και τις προθέσεις σας για τον κ. Παπαδήμο.
    “Aristophanes”
    Υ.Γ. Το παραπάνω κείμενο στάλθηκε στην «Ε» της Παρασκευής 11-11-2011 σαν σχόλιο στο θέμα : «Μνημονιακή κυβέρνηση με Βορίδη και Άδωνι!» και δεν αναρτήθηκε ποτέ. Διάβαζα την «Ε» πάνω από 20 χρόνια και από τον τίτλο της περίμενα πως δε θα κάνει λογοκρισία. Λυπάμαι. Δεν περιμένω ούτε απάντηση γιατί πλέον δε με ενδιαφέρει η γνώμη σας…
    nkkal@yahoo.gr

    ReplyDelete
  6. Έχετε δίκιο αγαπητέ "ανώνυμε" αναγνώστη. Εγω δεν συμφωνώ με τη "γραμμή" της εφημερίδας μου, έχω διαφορετική άποψη, και μπορώ ακόμα, ελπίζω, να τη λέω και να την γράφω ελεύθερα. Γι' αυτυό και δεν καταλαβαίνω γιατί κρίνετε εμένα (ή ακόμα χειρότερα τις προθέσεις μου) με βάση τα όσα προβάλλει η "Ελευθεροτυπία". Εάν θέλετε, δεν πιστεύω ότι φταίει καμμία τράπεζα που η εφημερίδα έχει φτάσει στο χείλος της χρεωκοπίας και ναί, είμαι και εγω από εκείνους που εγκρίνουν και επιθυμούν ανεπιφύλακτα τον ευρωπαικό προσανατολισμό της χώρας, όπως λέτε. Ασφαλώς επομένως, δεν μπορώ να φέρω καμμία ευθυνη για σχόλιο που στείλατε και δεν αναρτηθηκε ή δεν δημοσιεύτηκε, ούτε και έχω την παραμικρή διάθεση η και υποχρέωση να υπερασπιστω επί τουτου την εφημερίδα στην οποία εργάζομαι, όχι από "χθές", αλλά εδω και πάρα πολλά χρόνια. Από τότε που δημοσίευε καί πράγματα που δεν της άρεσαν.

    Φιλικά,

    Χ.Μιχαηλίδης

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...