Saturday, July 23, 2011

Κρίμα το κορίτσι

Η Αγγλίδα τραγουδίστρια με τη βαθειά, εκλεκτική φωνή, Έϊμι Ουάϊνχαους, 27 χρονών, βρέθηκε σήμερα νεκρή στο σπίτι της, στο Κάμντεν, στο βόρειο Λονδίνο. Δεν είναι γνωστή, μέχρι τώρα, (Σάββατο, 21.34 ώρα Ελλάδος), η αιτία του θανάτου της. Πιθανώς, όμως, να συνδέεται με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε από το 2006, ίσως και νωρίτερα, από χρήση ναρκωτικών και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Πέρασε από διάφορα στάδια με τον εθισμό της, μπαινοβγαίνοντας από κλινικές αποτοξίνωσης. Σ’ ένα της τραγούδι, το Rehab, μπορεί και να αποκάλυπτε εν τέλει, με ένα εμφατικό «no, no, no» που έλεγε εις απάντηση της προτροπής του πατέρα της να μπεί σε κλινική, την επιθυμία, ή/και την αδυναμία της να, να απαλλαγεί από τα drugs.

Ο πατέρας της, Μίτσελ Ουάϊνχαους, ταξιτζής στο επάγγελμα, είναι λάτρης της τζαζ, και της τραγουδούσε σχεδόν από την ημέρα που γεννήθηκε. Η Έϊμι, που συνέθετε και ερμηνευε τζαζ τραγούδια από τα 11 της, απέκτησε φήμη γύρω στο 2003, με την κυκλοφορία του πρωτου της άλμπουμ Frank. Δεν άργησαν οι κριτικοί των εφημερίδων, περιοδικών και websites, να την συγκρίνουν με τις μεγάλες κυρίες της τζαζ, Σαρα Βών, και Νίνα Σιμόουν. Όταν άρχισε να σπαταλά τον εαυτό της στο ποτό και στα ναρκωτικά, ή σύγκριση στράφηκε προς μία άλλη, μεγάλη ροκ τραγουδίστρια, την Τζάνις Τζοπλιν που επίσης είχε τις ίδιες αυτοκαταστροφικές τάσεις.

2 comments:

  1. Κ. Μιχαιλίδη, μήπως να την κάνουμε και πρότυπο για τα δικά μας παιδιά??
    Παντού ακούω και βλέπω αφιερώματα και υπέρμετρα σχόλια για μια τραγουδίστρια που είχε πάρα πολλά προβλήματα με αλκοόλ, ναρκωτικά και που ποτέ δεν μπόρεσε να τα αντιμετωπίσει για διάφορους λόγους.
    Και άλλοι στο κόσμο έχουν ταλέντο και δεν το έριξαν στα ναρκωτικά και στο ποτό...

    ReplyDelete
  2. Εσεις, τι θα θέλατε να εγραφα ως συμπέρασμα: Καλά να πάθει το κορίτσι;
    Έλεος!

    ΧΜ

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...