Tuesday, July 5, 2011

Κατά Σπίγκελ, 3 φαμίλιες μας κατέστρεψαν!

Οπως διαβάζουμε στο εξαιρετικό, κυπριακό newsletter "Offsite", το γερμανικό Der Spiegel, σε δημοσίευμά του για τις πολιτικές ηγεσίες στην Ελλάδα από την Μεταπολίτευση μέχρι και τώρα, αποφαίνεται πως «τρεις οικογένειες κατέστρεψαν τη χώρα». Αναφέρεται, συγκεκριμένα, στις οικογένειες Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη και συμπληρώνει ότι «για δεκαετίες εναλλάσσονται στην εξουσία τρία πολιτικά τζάκια», κάτι που όπως τονίζει δεν συμβαίνει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Το έγκυρο περιοδικό μιλάει για «φεουδαρχικούς δημοκράτες», και επισημαίνει πως, με τα νέα μέτρα που συμφωνήθηκαν για να παρασχεθει επιπρόσθετο δάνειο "οι Έλληνες κέρδισαν χρόνο, αλλά δύσκολα θα γλιτώσουν την χρεοκοπία".  

Σε άλλο άρθρο στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο πρώην επίτροπος Φριτς Μπολκεστάιν δηλώνει και αυτός ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να γλυτώσει την χρεοκοπία, ανεξαρτήτως πόση οικονομική βοήθεια θα λάβει». Υποστηρίζει, ακόμα, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραμείνει στην Ευρωζώνη και ότι οι Έλληνες «δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν το λάκκο που οι ίδιοι έσκαψαν».

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...