Tuesday, July 12, 2011

Ο Μικρός Αντωνάκης...

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, είπε σήμερα μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του: "Τις εκλογές τις ζητήσαμε και τις θέλουμε, μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, γι’ αυτό απευθύνω προσκλητήριο μάχης για όλους. Εφέτος δεν έχει διακοπές." Συμπλήρωσε, ακόμα, ότι "θα δουλέψουμε σαν να γίνουν εκλογές σήμερα, και σαν να κυβερνησουμε αύριο".

Τις μέρες αυτές, ο κόσμος καίγεται κυριολεκτικά. Καίγεται για το πως θα βγουμε από την κρίση. Στην Ευρωπαική Ενωση, συσκέψεις επί συσκέψεων. Σκληρές διαπραγματεύσεις. Στό τραπέζι, η διάσωση της Ελλάδος.

Την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σαν να ζεί σε άλλο πλανήτη, ηχεί σάλπισμα εκλογών. Αντί να καλεί τα στελέχη και τους οπαδούς του σε συστράτευση για να βοηθήσουν τον τόπο, στην ουσία ανακοινώβνει ότι από τώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, που όλοι ξέρουμε τί σημαίνει: Το εθνικό συμφέρον περνάει σε δεύτερη μοίρα, υπερέχει το κομματικό, η προσοχή εστιάζεται στο πως θα "κτυπηθεί" ο αντίπαλος, ο λόγος γίνεται πιο οξύς, πιο συνθηματικός. Σε περίοδο που ο τόπος χρειάζεται ψυχραιμία και ηρεμία, ο κ. Σαμαράς ανακοινώνει "έναρξη μάχης", τα χαρακτηριστικά της οποίας είναι γνωστά σε όλους. Φτηνά επιχειρήματα. Εντονες αντιπαραθέσεις. Ψεύτικα λόγια, μεγάλα. Κρυμμένες αλήθειες.

Πόσο πιο άτυχος μπορεί να είναι αυτός ο τόπος, έχοντας αυτής της ... ποιότητας πολιτικούς αρχηγούς!

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...