Wednesday, May 18, 2011

PERSONA NON GRATA

Ο εικονιζόμενος γενικός γραμματέας του κυβερνωντος του ΑΚΕΛ στη Κύπρο, ο οποίος μιλώντας στον κυπριακό σταθμό 107,6 είπε πως (σε μία μελλοντική λύση του Κυπριακού) "θα προτιμούσα ως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας έναν αριστερό Τουρκοκύπριο, παρά έναν δεξιό Ελληνοκύπριο".

Η δήλωση του γ.γ. του ΑΚΕΛ, του αποφέρει τον τιτλο Persona Non Grata, πρώτον γιατί είδαμε και τα χαίρια των "αριστερών Τουρκοκυπρίων" συντρόφων του επί των θλιβερών ημερών του Ταλάτ, και δευτερον διότι θα περίμενε κάποιος από έναν σύγχρονο, υποτίθεται, πολιτικό, απαλλαγμένο από τις αισχρές παρωπίδες του παρελθόντος, να έθετε ως ένα και μοναδικό κριτήριο ψήφισης ενός Προέδρου σε μια νέα "Κυπριακή Δημοκρατία", μόνο την αξιοσύνη του, και καμμία άλλη ταμπέλλα του. Δυστυχως, με τέτοιους πολιτικούς, ίσως ειναι καλύτερο το Κυπριακό να μήν λυθεί ποτέ!

6 comments:

  1. Αγαπητέ Χρήστο, ίσως συμφωνώ με την κριτική σου προς τον γ.γ. του ΑΚΕΛ και ίσως και με τη μη "λύση" του Κυπριακού (δεν ξέρω αν τη θέλει κανείς πια). Ανατριχιάζω, όμως, με τη λεπτεπίλεπτη παγίδα της μοναδικότητας του κριτηρίου της "αξιοσύνης". Όπως γνωρίζεις, ένας Πρόεδρος με υψηλότατο επίπεδο "αξιοσύνης" ήταν και ο Χίτλερ (όπως και ο Κεμάλ!!).

    Δ.

    Υ.Γ.: Με την ευκαιρία, συγχαρητήρια για τη σελίδα σου.

    ReplyDelete
  2. Μου θύμισε το ντοκιμαντέρ του Κακογιάννη που ρωτάει ένα χουντικό Κύπριο μετά την εισβολή ποιος είναι προτιμότερος να αναλάβει την εξουσία ένας κομουνιστής ή ένας Τουρκοκύπριος και αυτός απαντά:ο Τουρκοκύπριος!

    ReplyDelete
  3. Ευχαριστω κ. Κασλοψικάκη για το σχόλιό σας, αλλά νομίζω πως ο Χιτλερ δεν ειχε καμμία αξιοσυνη, τουλάχιστον όπως ερμηνευω εγω τη λεξη,

    χρηστος

    ReplyDelete
  4. Ευστοχο πολύ, φιλε μου, αθεόφοβε.

    ReplyDelete
  5. Ζόρικο πράμα οι ερμηνείες και τα αυτονόητα...

    ReplyDelete
  6. Δεν θα σχολιάσω αν έχει δίκιο ή άδικο, απλά θέλω να ρωτήσω ποιός είναι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ? νομίζει οτι είναι σημαντικός? Έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του? αξίζει δηλαδή να ασχοληθούμε με τις δηλώσεις του? Τι έκανε για την Κύπρο?

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...