Sunday, May 1, 2011

Μονο η αυτοτιμωρία θ σωσει την ΑΕΚ (ίσως και το εληνικό ποδόσφαιρο...)



Να το χαίρεσαι!
 Οι παράγοντες ακόμα κάνουν δηλώσεις για το χθεσινό παιχνίδι της ντροπής στο ΟΑΚΑ. Ο Αδαμίδης της ΑΕΚ, κάνοντας προσπάθεια να κρύψει την αυταρέσκειά του, ψελλίζει θεωρίες του τύπου "Καταδικάζουμε τα επεισόδια, και καλούμε τους οπαδούς της ΑΕΚ (προφανως εννοεί τους μή ταραξίες), να τους αποβάλλουν". Γελοίες δηλώσεις, αστείων ανθρωπων. Πως να τους αποβάλουμε παμμέγιστε Πρόεδρε; Να τους πουμε "παιδιά, μην μπαίνετε μέσα, μην βρ΄λιζετε, μην βαράτε τον κόσμο, γιατί θα σας κάνουμε ντα"; Ο πολύ λίγος για Πρόεδρος μιας ιστορικής ομάδας σαν την ΑΕΚ, κ. Αδαμίδης, ζητά την βοήθεια από τους φιλάθλους εκείνους τους οποίους η διοίκηση ενέπαιξε κατα τον χειρότερο τρόπο. Τους πουλησε εισιτήρια, και μάλιστα πανάκριβα σε σχέση με το ποιόν της ομάδας, για να παραστούν σε έναν αγώνα στον οποίο, εκτός όλων των άλλων αισχρων πού βίωσαν, αναγκάστηκαν στο τέλος να φύγουν γιατί δεν άντεχαν το θέαμα και τα δακρυγόνα. Οποιαδήποτε σοβαρή επειχείρηση, που δεν ειναι πλέον τέτοια η ΑΕΚ, θα ζητούσε δημόσια συγγνωμη από εκείνους που ηταν μέσα στο ΟΑΚΑ (καθώς και όσους ηταν σπιτια τους), και θα τους αποζημίωνε. Αντίθετα, όσοι από εμάς αγοράσαμε εισιτήρια διαρκείας της ομάδας (το οποίο δεν προκειται να ξανασυμβει έως ότου φύγει όλη η σαβούρα), και κάναμε το λάθος να δώσουμε τον αριθμό των κινητών μας τηλεφώνων, πρίν, κατά και μετα τον αγώνα βομβαρδιστηκαμε από μηνυματα SMS της επίσημης ΑΕΚ, που μας παρακαλούσαν είς ένδειξη της αγάπης μας, λέει πρός την ομάδα, να απαντήσουμε με άλλο SMS και να χρεωθούμε ένα ποσό για την ενίσχυσή της, τάχα!

Διαβάζω ότι ο Πρόεδρος του Ατρομήτου κ. Σπανός ειπε ότι σκέφτηκε κάποια στιγμή χθες να πάρει την ομάδα του και να φύγει.Επρεπε να το κάνει. Ολοι οι υγιείς και σοβαροι φίλαθλοι της ΑΕΚ θα σηκώνονταν όρθιοι και θα τον χειροκροτούσαν. Το ίδιο είχαμε ελπίσει και εμείς ότι θα έκανε ό δικός μας πρόεδρος, μετα τα επεισόδια της Τούμπας. Αλλά, τελικά, όπως οι πολιτικοί φοβούνται το πολιτικό κόστοις μιας γενναίας απόφασης, έτσι και τούτοι εδώ, οι του ποδοσφαιρου οι παράγοντες, ζυγίζουν το "ποδοσφαιρικό κόστος" μιας επίσης γενναίας απόφασης.

Πληροφορίες λένε ότι θα πέσει βαριά καμπάνα στην ΑΕΚ. Μακάρι, αλλά δεν βλέπω πως αυτό θα αλλάξει το κλιμα στις εξέδρες, όπου εκεί, τελικά, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας. θα παίξουμε, λένε, όλα τ παιχνίδια του πλέι-ό κεκλεισμένων των θυρών. Και πάλι, όμως, λέω πως εάν ειχαν τσίπα οι διοικούντες, έστω και τώρα θα έπαιρναν την απόφαση να αποσύρουν την ομάδα από αυτήν την διαδικασία, λκέγοντας ότι ντρέπονται για όσα έπραξαν οι οπαδοί της, και ότι όσο συνεχίζεται και απλώνεται αυτό το καρκίνωμα, θεωρούν ότι δεν αξίζει αυτή η ομάδα, όσο καλή και εάν γίνει αγωνιστικώς, να πάει να αγωνιστει σε ευρωπαικά γηπεδα. Μόνο μία τέτοια, ειλικρινής αυτοτιμωρία θα οδηγούσε, νομίζω, σε ουσιαστική κάθαρση, που ίσως να έβρισκε και μιμητές και σε άλλες ομάδες, που επίσης έχουν τα ίδια προβλήματα με δικούς τους οπαδούς.

Υ.Γ.: Γράφει σήμερα, στην ιστοσελίδα της "Εξέδρας των Σπορ" η Αργυρώ Γιαννουδάκη, και προσυπογράφω κάθε της λέξη:

"Ανήκω στον περήφανο λαό της ΑΕΚ και είχα μεγάλη λαχτάρα να δω τους παίκτες της ομάδας μου να κραδαίνουν έπειτα από 9 ολόκληρα χρόνια ένα τρόπαιο. Όμως, χθες ένιωσα ξεφτιλισμένο ΑΕΚάκι. Αυτό το Κύπελλο ήταν σαν να μην το σήκωσε ποτέ η ομάδα μου, διότι το ματς θα έπρεπε να έχει διακοπεί και ο τίτλος να πάει στον Ατρόμητο. Αν συνέβαινε όμως αυτό, σήμερα θα μετρούσαμε νεκρούς και γι αυτό ο διαιτητής Κάκος και οι ιθύνοντες της ΕΠΟ προτίμησαν η παρωδία να ολοκληρωθεί με πανηγύρια..."

3 comments:

  1. Χαίρομαι κ.Μηχαηλίδη για την αναρτηση σας.Ειλικρινά ετοιμαζόμουν να σας κράξω -εαν έβλεπα άλλο ύφος στα γραφόμενα ,του τύπου"ομαδάρα ...η ΑΕΚ"κτλπ,γιατί ξέρω ότι είστε οπαδός της ΑΕΚ.Ειλικρινά πιστεύω ότι η ΑΕΚ έχει καλυτερους παίκτες από τον Ατρόμητο-το αποδυκνύει άλωστε και το budjet :7 εκατομμύρια ευρώ μόλις 3 ο Ατρόμητος και επίσης μεγαλύτερη ιστορία!Ομως ρωτώ από πότε η Ιστορία επιτρέπει αυτό το σίχαμα του χθεσινού τελικού να λέγεται ποδόσφαιρο.Σας παραπέμπω στα τρία el clasico Ρεάλ -Μπαρτσελόνα όπου οι οπαδοι των δύο τρώνε μαζί στις εξέδρες.Σας συγχαίρω για το ήθος σας και θα συνεχίσω ν'ακούω τις εμπομπές σας στο Τρίτο.
    Ενας Παοκτσής που είναι ακροατής σας!

    ReplyDelete
  2. Σας καταλαβαίνω απόλυτα, το ίδιο ένιωσα κι εγώ μετά τον αγώνα στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΟ.
    Δυστυχώς το ποδόσφαιρό μας είναι πολλά χρόνια πίσω.
    Ισως είναι και καθρέφτης της κοινωνίας μας αν δούμε και το επόμενο post
    στη «χώρα των Θεών» και της «θεϊκής τρέλας»

    ReplyDelete
  3. Συμφωνούμε.Κι εγώ ΑΕΚ ,με διαρκείας 25 χρόνια ανελλιπώς.Πάει,μας το κόψανε κι αυτό.Αηδίασα πια.
    Μόνο αν επέστρεφαν αυτό το κύπελλο θα εξιλεώνονταν στα μάτια μου.Αλλά συνεχίζουν την κοροϊδία.Και ΠΑΕ και ΟΠΑΠ και υπουργοί και όλοι.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...