Tuesday, May 16, 2023

Βρέ τον Κοτζιά!...


Πάμε λοιπόν τώρα να ξεδώσουμε λιγάκι, με τα παρατράγουδα από τον διαγωνισμού της
Eurovision.  Χαμός γίνεται στα social media  με τον χαμηλό βαθμό που έδωσε η Μητέρα Πατρίδα στο παιδί της. Προκαταβολικά ομολογώ ότι το θέμα δεν το θεωρώ σοβαρό, ούτε και με προβληματίζει ιδιαίτερα. Αντίθετα, με διασκεδάζει!

 

Επειδή όμως παρατράβηξε το πράγμα (ως και ο Κοτζιάς, όπως θα διαβάσετε, έκανε παρέμβαση με θέση πατριωτική), εγώ λέω να ηρεμήσουμε λιγάκι, όσοι έχουμε αφηνιάσει δηλαδή με το 4άρι της Ελλάδας στην Κύπρο για την Eurovision, και να κοιτάξουμε να τακτοποιήσουμε κάπως, όσο γίνεται δηλαδή, τα … εθνικά μας κωλύματα. Έχουμε πολύ πιο σοβαρές εκκρεμότητες να τακτοποιήσουμε, από το να διατηρήσουμε αρραγές το εθνικό μέτωπο της «μιας φωνής» σε έναν απλώς διασκεδαστικό, και τίποτ’ άλλο, διαγωνισμό τραγουδιού!

 

Επιβεβαίωση όμως αυτής της «εθνικής παραίσθησης», έρχεται και από τον αλήστου μνήμης πρώην Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Κοτζιά, ο οποίος έγραψε στο τουίτερ, με αφορμή το τραγούδι της Κύπρου, το εξής μνημειώδες: «Το τεσσάρι στην Κύπρο στο Eurovision δεν είναι το πρόβλημα, αλλά το αποτέλεσμα, ένα ακόμα δείγμα της προσπάθειας που κάνουν πολλές πλευρές του κυρίαρχου συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από την Μεγαλόνησο και το Κυπριακό, ώστε να προωθηθούν τα απορριπτικά σχέδιά τους».

 

Υπάρχουν πολλοί στο νησί που πιστεύουν το συγκεκριμένο θεώρημα. Για αυτό και είναι πολύ δημοφιλής εκεί ο ξεχασμένος εδώ πρώην Υπουργός, ο οποίος και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελευταία, αποτυχημένη προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

 

Ειλικρινά, μα τον Θεό δηλαδή, αν ήξερα ότι με 12άρι στο τραγούδι της Κύπρου δεν θα αποξενωνόμουν από το νησί και θα βοηθούσα στην απελευθέρωσή του, ας πάει στην ευχή, θαλεγα, και θα το φήφιζα το τραγούδι της με χέρια και με πόδια, με με πολλαπλά sms μάλιστα κι ας μου κόστιζε ο κούκος αηδόνι…

 

ΥΓ: Να και το σχόλιο της φίλης μου Κυπρίας εκπαιδευτικού, Ρένας Χόπλαρου στο πόνημα του Κοτζιά στο τουίτερ: «Ο πρώην ΥπΕξ Ελλάδος, ο οποίος διαχειρίστηκε τις τύχες μας στον Κραν Μοντανά. Αριστερός και καλά,  αλλά μιλά σαν τον Θεμιστοκλέους. Να το εμπεδώσουμε: από τύχη υπάρχουμε.» 

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...