Sunday, August 16, 2015

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΡΟΝΑ ΚΑΜΕΝΟ


Την περασμένη Παρασκευή 14/8, στην πρωτόγνωρη για δημοκρατικά καθεστώτα "συζήτηση" στη Βουλή από τις 4 τα ξημερώματα ως τις 10.30 το πρωί για το νομοσχέδιο της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές, ο κατά σύστημα συκοφάντης Πάνος Καμένος, τορπιλλίζοντας για μία ακόμη φορά έστω και το αμυδρό κλίμα συναίνεσης που πήγε να δημιουργηθεί μεταξύ κυβέρνησης και μέρος της αντιπολίτευσης προκειμένου να ψηφιστούν τα μέτρα (διότι κατά βάθος θέλει μόνο αυτός να φαίνεται ότι σηρίζει τον Τσίπρα), προέβη σε μια καταγγελία εναντίον της κυρίας Αθηνάς Λινού, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που είχε αναλάβει να εκπονήσει μια επιδημιολογική μελ΄τη στα Οινόφυτα.
Η κυριά Λινού ήταν υποψήφια του ΠΑΣΟΚ εκείνη τη περίοδο και ο Καμένος, βγάζοντας όπως πάντα αφρούς από το στόμα, τόνισε σαφώς πως επρόκειτο για σκανδαλώδη υπόθεση που και αυτή, λέει, θα πάει στα δικαστήρια. 
Η κυρία Λινού του απαντά σήμερα με αυτήν την ανακοίνωση. Και, χωρίς να γνωρίζω την υπόθεση εις βάθος, τα λεγόμενά της με πείθουν πως αυτή έχει δίκιο και ο Καμένος όχι. Νομίζω, όμως, ότι η κυρία Λινού, εφ όσον τα πράγματα είναι όπως τα παρουσιάζει, θα έπρεπε να κάνει ένα βήμα παραπέρα για να προστατέψει την υπόληψή της και να κινηθεί και δικαστικά εναντίον του, άσχετα εάν τον προστατεύει η ασυλία που είμαι βέβαβιος ότι θα του "χαρίσουν" πάλι οι πλείστοι συνάδελφοί του στη Βουλή.

Απάντηση στην ομιλία του Υπουργού Άμυνας και Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμένου, που αναφέρεται στην Επιδημιολογική Μελέτη των Οινοφύτων απέστειλε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, Αθηνά Λινού.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
"Η απόπειρα του Υπουργού Άμυνας και Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ Πάνου Καμμένου στη σημερινή του ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής να υποβαθμίσει την Επιδημιολογική Μελέτη των Οινοφύτων με τις συκοφαντικές του αναφορές στην Υπεύθυνη της Μελέτης Καθηγήτρια της Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis κυρία Αθηνά Λινού είναι εντελώς αναληθής και παραπλανητική.
Ο κ. Καμμένος γνωρίζει ή τουλάχιστον ώφειλε να γνωρίζει πριν αναφερθεί στην Μελέτη, τα ακόλουθα:
Η Μελέτη αυτή ζητήθηκε το 2008 απο τον Δήμο Οινοφύτων, με στόχο να εξακριβωθεί κατά πόσο η υγεία των κατοίκων της περιοχής επιβαρύνεται από τις εκεί εγκατεστημένες βιομηχανικές μονάδες. Η συλλογή και η ανάλυση των στοιχείων άρχισε να υλοποιείται με εντατικούς ρυθμούς ήδη από το 2009 και συνεχίζει βάσει της αρχικής συμβάσεως μέχρι και το 2016, από ομάδα μελετητών υπό την επίβλεψη της κ. Λινού. Η Μελέτη έχει παρουσιαστεί σε διεθνώς αναγνωρισμένα Συνέδρια και Περιοδικά, τα οποία πιστοποιούν την εγκυρότητα των συλλεχθέντων στοιχείων και της μεθοδολογίας της. Τα μέχρι σήμερα δημοσιευμένα και πράγματι εντυπωσιακά αποτελέσματα, που αναδεικνύουν δραματικές επιπτώσεις για την υγεία του πληθυσμού της περιοχής, έχουν ανακοινωθεί επανειλημμένα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, αλλα εκτενώς και στα ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό της εμπιστοσύνης με την οποία η διεθνής κοινότητα περιβάλλει την Επιδημιολογική Μελέτη των Οινοφύτων ειναι ότι η Πολιτεία της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, βασιζόμενη κυρίως στα ευρήματα της "Μελέτης Λινου," άλλαξε την νομοθεσία της και σχεδόν μηδένισε τα επιτρεπόμενα επίπεδα εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό.
Δυστυχώς, η Ελληνική Πολιτεία αποφεύγει μέχρι σήμερα να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το τόσο σοβαρό αυτό θέμα για την Υγεια του Ελληνικού Λαού.
Με λύπη πρέπει να επισημανθεί ότι οι καταγγελίες του κ Καμμένου ότι το ποσό της επιχορήγησης της Επιδημιολογικής Μελέτης των Οινοφύτων εδόθη για τις προεκλογικές δαπάνες της κ. Λινού είναι ολωσδιόλου αναληθείς και πρέπει να ελεγχθούν. Ο κ. Καμμένος ισχυρίζεται ότι η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ έλαβε χρηματοδότηση απο την Κυβέρνηση  της ΝΔ, στην οποία ο ίδιος συμμετείχε!  
Ο κ. Καμμένος γνωρίζει (ή άλλως ασυγγνώστως αγνοεί) ότι το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικης και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis λειτουργεί με πλήρη Διαφάνεια στην εξασφάλιση και διαχείριση των πόρων του από το 1990. Έτσι άλλωστε διασφαλίζει την αποτελεσματικότητα στα έργα που εκπονεί. Για τους λόγους αυτούς, το Ινστιτούτο δηλώνει στον κ. Καμμένο ότι η διαχείριση του Ινστιτούτου είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε σχετικό έλεγχο, τον οποίο και με χαρά θα δεχθεί και θα διευκολύνει.
Ακόμη, ο κ. Καμμένος γνωρίζει (ή άλλως ασυγγνώστως αγνοεί) το τεράστιο  ανθρωπιστικό έργο της Πρόληψης που τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσεως ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα Επισιτιστικής Ανασφάλειας στην χώρα μας και χορήγησε πάνω απο 11.000.000 γεύματα και οδηγίες για Υγιεινή Διατροφή σε περισσότερους απο 70.000 μαθητές Δημοσίων σχολείων στις οικονομικά πιο ασθενείς περιοχές σε όλη την Ελλάδα.
Τέλος, ο κ. Καμμένος γνωρίζει (ή άλλως ασυγγνώστως αγνοεί) το έργο και των δεκάδων Ελλήνων και ξένων Επιστημόνων του Ινστιτούτου Prolepsis αλλα και των εκατοντάδων εθελοντών που εργάζονται απο το 1990 όχι μόνο σε επιστημονικές Μελέτες αλλα και πολλές Ανθρωπιστικές προσπάθειες. Καλό θα ήταν λοιπόν, πριν εκτοξευθούν ακρίτως τόσο σοβαρές κατηγορίες, να υπάρχει, αν μη τι άλλο,  περισσότερη ενημέρωση αλλά και μεγαλύτερη υπευθυνότητα".


No comments:

Post a Comment

Τα δύσκολα...

  Βαρύς χειμώνας έρχεται, προβλέπουν μετεωρολόγοι (ακραία καιρικά φαινόμενα), οικονομολόγοι (κύμα ακρίβειας παντού) και επιδημιολόγοι (τις μ...