Saturday, May 30, 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ



Για μετάδοση «γκρίζων μηνυμάτων» επέκρινε την κρατική τηλεόραση η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου,  επειδή μετά από αγώνα του Μουντιάλ στη Βραζιλία, στον οποίο η εθνική ομάδα ηττήθηκε και αποκλείστηκε , έβαλε τίτλο ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βγήκε «με το αριστερό», σε αντιδιαστολή με το γνωστό «αυτός μπήκε με το δεξί».

Κατά την μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, βράδυ Δευτέρας προς ξημερώματα Τρίτης, με αντικείμενο την γνωμοδότηση επί της καταλληλότητας των προταθέντων από την κυβέρνηση νέων μελών του ΔΣ της επανασυσταθείσας ΕΡΤ, η Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, θιγμένη όπως είπε από αυτήν την αναφορά περί εξόδου «με το αριστερό», μίλησε για την ανάγκη «εφαρμογής κωδίκων δεοντολογίας σε σχέση με την ειδησεογραφία και με το δημοσιογραφικό λειτούργημα» και κατηγόρησε την ΝΕΡΙΤ για «παραποίηση της πραγματικότητας μέσα από την εντεταλμένη ενημέρωση».

«Το να εμφανίσεις τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών να δέρνουν τα ΜΑΤ και να τους επιτίθενται ή να περνάς γκρίζα μηνύματα μέσα από την αναμετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων, θυμάμαι ακόμη τη λεζάντα της ΝΕΡΙΤ, όταν έχασε η εθνική μας ομάδα στο μουντιάλ, και επί 15 λεπτά ο υπότιτλος ήταν "…με το αριστερό η εθνική στο μουντιάλ"», τόνισε η πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι τέτοιες αναμεταδόσεις και τέτοιου είδους επιλογές, όπως και πάρα πολλές άλλες που δεν έχουν διαλάθει της προσοχής κυρίως των πολιτών, συγκροτούν καρικατούρα ενημέρωσης και σίγουρα ακούγονται όχι στην πολιτική αντιμετώπιση, αλλά στις εξετάσεις ανταπόκρισης, στους κανόνες της δεοντολογίας και της δημοσιογραφίας».

Πολιτικοί και αθλητικοί συντάκτες, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τον λόγο της ενόχλησης της Προέδρου της Βουλής, κατέληξαν στο ότι η αναφορά σε «αριστερή» έξοδο της Εθνικής μπορεί, κατ’ αυτήν, να θίγει το κόμμα της, ΣΥΡΙΖΑ, που είναι όπως λέει και ο τίτλος του κομμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο γνωστός αθλητικός συντάκτης Αντώνης Πανούτσος, που θεωρείται από τους πιο έμπειρους και έγκυρους στον χώρο, σχολίασε:


«Η ιστορία με την Ζωή σταματά να έχει πλάκα. Από την στιγμή που θεωρεί ύποπτο ότι στην τηλεόραση στο Μουντιάλ μπήκε στη βάση της οθόνης τίτλος «Με το αριστερό στο Μουντιάλ η Εθνική», πάμε σε επικίνδυνες καταστάσεις. Ένας άλλος τίτλος, ας πούμε “Ήττα των κόκκινων” για την Λίβερπουλ, θα μπορεί να θεωρηθεί υπονόμευση του έργου της κυβέρνησης, και η φράση “στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί” ηττοπαθής στάση. Δεν θέλω αυτήν την στιγμή να πω κάτι βιαστικό, οπότε σταματάω εδώ…».

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...