Monday, March 30, 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

To άρθρο, με αυτόν τον τίτλο, «Πως τολμήσατε και προσφέρατε το Αιγαίο;», αναρτήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα Κυριακής 29 Μαρτίου 2015, στην ιστοσελίδα του www.capital.gr.

Είναι γραμμένο από τον Θανάση Μαυρίδη,  του οποίου εκτιμώ τις γνώσεις, τη σκέψη και τον τρόπο γραφής του.

Το αναδημοσιεύω αυτούσιο, επιλέγοντας από το κείμενό του έναν τίτλο που μου «πάει» καλύτερα. Μέχρι τώρα, περιόριζα τη δική μου κριτική σε μερικά πρόσωπα – κυρίως εκείνα για τα οποία εξαρχής δεν είχα καμία αμφιβολία ότι είναι επικίνδυνοι, και ότι και μόνο που εκπροσωπούν τη χώρα μου, εμένα με προσβάλουν βαθύτατα.

Πρώτος στη λίστα αυτή, είναι ο κ. Καμμένος. Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (λες και οι υπόλοιποι είμαστε εξαρτημένοι κα προδότες!), και Υπουργός Άμυνας της Αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον, δεν μπορώ να απομονώνω από την κριτική μου την κυβέρνηση που ανέχεται να εκτίθεται συνεχώς από αυτόν τον άνθρωπο.

Υπενθυμίζω ότι, στην πρώτη του επίσκεψη ως Υπουργός Άμυνας, που πραγματοποιήθηκε στη Κύπρο, άφησε κόκκαλο τον Κύπριο ομόλογό του όταν του πρότεινε «να αγοράσετε εσείς οι Κύπριοι ένα σμήνος πολεμικών αετροσκαφών, και να σας τα φυλάμε εμείς στις βάσεις μας στη Κρήτη και στη Ρόδο»!

Ελέχθη στην αρχή από τα ΜΜΕ, ότι ο κ. Καμμένος ζήτησε από τους Ξύπριους να αγοράσουν 3-4 πολεμικά, λες και αυτά θα ηταν λίγα, και ότι έτσι θα μετρίαζε την απίστευτη γκάφα του. Όμως, έχων πληροφορίες από πρώτο χέρι, διαβεβαιώ ότι ζήτησε να αγοράσουν σμήνος!

Και επειδή υπάρχουν αρκετοί «υπερπατριώτες» που συμφωνούν μαζί του και λένε «γιατί όχι;», η απάντηση έχει πολλές πτυχές, αλλά η πιο απλή είναι ότι και να το θέλαμε, κανείς δεν θα πωλούσε πολεμικά αεροπλάνα σε χώρες που βρίσκονται σε επιτήρηση, και χωρίς να έχουν δραπετεύσει, ιδίως η Ελλάδα, από τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας.

Λοιπόν, για τα πολλά που πρόλαβε να κάνει, στους περίπου 2 μήνες που …. υπουργεύει ο Καμμένος, γράφει εδώ τώρα ο Θανάσης Μαυρίδης:
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 - 00:01 Λίγο μετά από τον πόλεμο ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος υποδεχόμενος τον αμερικανό Τζέιμς Βαν Φλιτ και παρουσιάζοντας του το τιμητικό άγημα, του είπε: 'Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας'. Χτες ο Πρόεδρος Πάνος, αρχηγός του δεξιού αντιμνημονιακού μπλοκ, υπουργός Άμυνας της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, είπε προς την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Βικτώρια Νούλαντ, μιλώντας της για το Αιγαίο: Ιδού η Θάλασσά σας!

Ο πρωθυπουργός της πρώτης αριστερής κυβέρνησης Αλέξης Τσίπρας έχει χρεωθεί την 'προσφορά' του υπουργού του. Επειδή ακριβώς είναι υπουργός της δικής του κυβέρνησης. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να πάνε να πουν στους Αμερικανούς ότι η Ελλάδα τους προσφέρει την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και μάλιστα σε ποσοστό 70-30; Και μάλιστα ποιοι το είπαν; Αυτοί που επί σειρά ετών εμφανίζονται ως υπέρ πατριώτες και κατηγορούν όλους τους άλλους για ενδοτισμό.

Όπως η Ιστορία κατέγραψε την δήλωση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, με τον ίδιο τρόπο θα καταγράψει και την προσφορά της κυβέρνησης Τσίπρα. Την δήλωση Κανελλόπουλου χρησιμοποιεί επί σειρά δεκαετιών η αριστερά για να κατηγορήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους για έλλειψη πατριωτισμού. Μόνο που ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος δεν έδωσε το Αιγαίο.

Αυτά που συμβαίνουν στις μέρες της 'πρώτης φοράς αριστερά' δεν τα έχουμε δει άλλη φορά σε αυτή την χώρα. Αν υπουργός της 'προδοτικής κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων' είχε υπονοήσει κάτι τέτοιο, αν είχε προσφέρει το Αιγαίο σε μία μεγάλη δύναμη για συνεκμετάλλευση, θα είχαν ξεκολλήσει τα πεζοδρόμια από όλους τους δρόμους της Αθήνας.

Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται κάτι για το οποίο ντρεπόμαστε. Δυστυχώς, όλο το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο. Βαθιά άρρωστο, ικανό να προσφέρει μόνο τέτοιου είδους ταπεινώσεις.

Το χειρότερο όλων είναι ότι κινδυνεύουμε να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να έχουμε χάσει τα πάντα! Κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα. Ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να πάρει θέση. Οφείλει να ξεκαθαρίσει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τον κορυφαίο υπουργό του. Αν διαφωνεί θα πρέπει να το κάνει έμπρακτα. Αν συμφωνεί θα πρέπει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποιος τους έδωσε αυτή την εξουσιοδότηση.

Θανάσης Μαυρίδης


thanasis.mavridis@capital.gr

No comments:

Post a Comment

Ένα κείμενο που ξεχώρισα, για έναν άνθρωπο που του "φερθήκαμε αισχρά", και ένα σχόλιο του Ευάγγελου Βενιζέλου

  Του Leo Irakliotis  στο  Facebook :   Ο Ανδρέας Γεωργίου σύρθηκε στα δικαστήρια από ψώνια και ψέκια. Τα δικαστήρια αντί να σταθούν στ...