Wednesday, March 11, 2015

ΟΙ ΤΥΦΩΝΕΣ "ΝΙΚΟΣ" ΚΑΙ "ΠΑΝΟΣ"



ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ. Τυφώνας «Πάνος», ονομασθείς έτσι από τον «όλα τα θερίζω» Υπουργό Άμυνας της Ελλάδος Πάνο Καμμένο – με μια νέα δήλωσή του, συμπληρωματικής εκείνης του άλλου τυφώνα «Νίκου» (βλέπε Υπουργό Εξωτερικών), ότι σε περίπτωση που οι εταίροι αφήσουν την Ελλάδα να καταστραφεί, λες και δεν τα καταφέρνει κι από μόνη της, τότε αυτός, ως μη αρμόδιος, θα εκδώσει λέει ταξιδιωτικά έγγραφα σε χιλιάδες παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα, ώστε να πλημμυρίσουν το Βερολίνο. Λίγες μέρες πριν, ο ΥΠΕΚ κ. Κοτζιάς, είχε πει ότι μια Ελλάδα που θα αφεθεί από τους εταίρους να πέσει και να τεθεί εκτός ευρωζώνης, θα αποδυναμωθεί τόσο που δεν αποκλείεται να περάσουν τα σύνορά της χιλιάδες τζιχαντιστές και από εδώ, μαζί με τους μετανάστες του Καμμένου, να πλημμυρίσουν όχι μόνο το Βερολίνο, αλλά όλη την Ευρώπη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ. Όλες αυτές οι δηλώσεις, και πολλές ακόμα, από εκείνους που τις διατυπώνουν εξαρχής – ως «φυσική αντίδραση», έστω εμπλουτισμένη με έντονα στοιχεία υπερβολής, λόγω του πολέμου, όπως λένε, που έχει εξαπολύσει η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ (δηλαδή, ο κόσμος όλος!), εναντίον της Ελλάδος. Στο ίδιο πνεύμα είναι και ένα μέϊλ που έλαβα από την αναγνώστριά μας Χ.Χ. – την αναφέρω με τα αρχικά της διότι δεν πρόλαβα να ζητήσω άδεια να χρησιμοποιήσω όλο το όνομα – και που, αφού με εγκαλεί, με ευγενικό και πολύ κατανοητό τρόπο για τα σκληρά μου, πράγματι, σχόλια για διάφορα πεπραγμένα της νέας κυβέρνησης,  ανάμεσα σε άλλα λέει:

«Θεωρώ πως περισσότερο από κάθε άλλη φορά πως η κυβέρνηση 
αυτή την περίοδο θέλει τη στήριξη και την ενίσχυση τόσο των πολιτών όσο και του σοβαρού δημοσιογραφικού κόσμου, καθώς είναι πολλοί οι έξωθεν αντίπαλοι που θα ήθελαν να δουν την Ελλάδα υπόδουλη σε ένα στενό οικονομικό και κατ' επέκταση εθνικό κλοιό».


ΣΥΜΦΩΝΩ απολύτως μέχρι τα μισά της πρότασης, μέχρι εκεί που λέει «δημοσιογραφικού κόσμου». Και χρόνια φωνάζω ότι η μεγαλύτερη πληγή του έθνους είναι ο διαρκής διχασμός που το διαπερνά, από τη κορυφή ως τα νύχια. Δεν συμφωνώ, όμως, με τη συνέχεια του επιχειρήματος. Αυτό που αναφέρεται σε «έξωθεν αντιπάλους, που θέλουν να δουν την Ελλάδα υπόδουλη»

ΑΥΤΟ ακριβώς λένε ο Κοτζιάς, ο Καμμένος, και πολλοί άλλοι, ακόμα και επί προηγουμένων κυβερνήσεων. Και δίχως να παραβλέπω ότι κάθε χώρα κοιτά το συμφέρον της, και ότι συνήθως εκείνη που το «κοιτά» πιο σκληρά από τις άλλες είναι η ισχυρότερη, αδιατάρακτα πιστεύω πως, ιδίως στην περίπτωση της Ελλάδας, αν υπάρχουν αυτοί οι έξωθεν αντίπαλοι», που για μένα δεν υπάρχουν, ο χειρότερος αντίπαλος είναι ο μέσα. Εμείς οι ίδιοι.

ΚΑΝΕΝΑΣ ξένος δεν κατάστρεψε την οικονομία μας. Μόνοι μας το πετύχαμε. Τρώγοντας, μεταξύ άλλων, δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον καιρό των παχέων αγελάδων, και χωρίς μάλιστα να εκπονήσουμε παρά ελάχιστα προγράμματα. Εμάς επιδοτούσανε για να πετάμε τα ροδάκινά μας. Εμάς τροφοδοτούσαν για να φτιάξουμε χώρους υγιεινής ταφής απορριμμάτων, και ακόμα έχουμε ανοικτές χωματερές, πάνω από 30, για τις οποίες όπως αποφασίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από την Κομισιόν, θα πληρώσουμε 10 εκατ. ευρώ πρόστιμο επειδή δεν τις κλείσαμε, και άλλα 14,5 εκατ. ευρώ ανά εξάμηνο αν δεν τις κλείσουμε ούτε τώρα!

ΓΙΑ να μην αναφερθώ και στα δις που μας έδωσαν τώρα για να σηκώσουμε κεφάλι από βέβαιο πνιγμό.

ΞΑΝΑΛΕΩ πως, η ουσία είναι ότι αν υπάρχει αντίπαλος που θέλει το κακό μας, θα ήταν σχεδόν ακίνδυνος εάν έβρισκε μπροστά του μια χωρά σοβαρή, αποδοτική και οργανωμένη, παρά αναξιόπιστη, «ό,τι αρπάξει» και εντελώς, μα εντελώς ανοργάνωτη.

(*) Άρθρο στη στήλη μου "Πρόσωπα&Προσωπεία" στην κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος"


No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...