Sunday, August 3, 2014

ΝΑ'ΤΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ!...


ΣΤΗΝ Ελλάδα, μόλις φάνηκαν τα πρώτα δείγματα μιας μικρής, έστω, ανάκαμψης της οικονομίας, έκαναν πάλι την εμφάνισή τους τα πιράνχας των τραπεζών, μεταμφιεσμένα σε αόρατα ανθρωπάκια «εκ μέρους κάποιας νομικής υπηρεσίας», για να βάλουν ξανά πίεση σε όσους δανείστηκαν, να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

ΠΟΛΛΟΙ δανειολήπτες διαπίστωσαν ότι, όλο αυτό το διάστημα της σχετικής νηνεμίας, οι τράπεζες συνέχισαν να φορτώνουν με τόκους το οφειλόμενο ποσό. Τυπικώς, έτσι προστάζει το σύστημα. Αλλά αν μείνουμε σε αυτό, τότε τυπικώς τράπεζες δεν θα έπρεπε να υπήρχαν σήμερα στην Ελλάδα.

ΔΙΟΤΙ τυπικώς χρηματοδοτήθηκαν από χίλιες δυό πηγές για να παραμείνουν ζωντανές, και μία από τις πηγές αυτές ήταν και ο κάθε απλός πολίτης.

ΒΕΒΑΙΩΣ, να διεκδικήσεις τα οφειλόμενα. Αλλά να το κάνεις με γενναιοδωρία και ανθρωπισμό. Το γιάπικο υφάκι του παρελθόντος δεν περνάει πια. Και να ξέρετε κάτι, όλοι εσείς που πάτε by the book μόνο όποτε σας συμφέρει:

Ο ΑΠΛΟΣ, καθημερινός άνθρωπος που σας χρωστάει, ακόμα και εάν η οφειλή του προς εσάς είναι αποτέλεσμα αυθόρμητης ή και απερίσκεπτης ενέργειάς, είναι έντιμος και καθαρός. Κάτι που δεν μπορώ να πω για όλους όσους κάθονταν στην άλλη μεριά του πάγκου.

ΘΑ τα πληρώσει τα σπασμένα του. Διότι το χρέος βαραίνει τη ψυχή του, και θέλει να λευτερωθεί απ’ αυτόν τον βραχνά. Εσείς, τραπεζικά και πολιτικά πιράνχας, πότε θα πληρώσετε τα δικά σας σπασμένα;

ΥΓ.: Σχόλιο του υπογράφοντος στον "Φιλελεύθερο" Κύπρου, στηλη "Προσωπικές Οπτασίες".



1 comment:

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...