Saturday, January 11, 2014

ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΜΑΡΑ!...



50.000 εργαζόμενοι στον κλάδο (στην καλλιέργεια καπνού, σε περίπτερα και ψιλικά και στη βιομηχανία), επηρεάζονται στην Ελλάδα από την αύξηση, κατά 0,05 ευρώ (δηλαδή 5 λεπτά) της τιμής πώλησης ενός πακέτου τσιγάρων, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών καπνοβιομηχανιών, οι οποίοι συμπληρώνουν ότι «αυτό θα έχει προφανείς, συνεπώς, επιπτώσεις και στις θέσεις εργασίας, σε μία εποχή που η ανεργία είναι το βασικότερο κοινωνικό πρόβλημα».

Μωρέ, τι ωραίοι είν’ αυτοί! Βάζουν μπροστά τους περιπτεράδες και λοιπούς ώστε να τους λυπηθούμε, και δεν κάνουν ποτέ αναφορά στους εκατοντάδες χιλιάδες στην Ελλάδα, εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, που χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα από ασθένειες που συνδέονται άμεσα και αδιαμφισβήτητα με το προϊόν το οποίο εμπορεύονται. Δηλαδή, το τσιγάρο.

320 εκατ. ευρω τον χρόνο, από φόρους, απειλούν οι καπνέμποροι και παπαγαλίζουν οι καπνοπώλες ότι θα χάσει το ελληνικό κράτος από τα έσοδά τους που θα μειωθούν, λέει, εξαιτίας της νέας αυτής αύξησης που αποφασίστηκε.

Και πάλι μας δουλεύουν ψιλό-γαζί οι τύποι, διότι ποτέ δεν λένε πόσα χάνει κάθε χρόνο το κράτος από έξοδα που κάνει για την περίθαλψη όσων πάσχουν από ασθένειες συσχετισμένες άμεσα με το κάπνισμα, αλλά και από εργατοώρες που χάνονται από αρρώστιες (κυρίως του αναπνευστικού) που κτυπούν τους καπνιστές και τους κρατάνε μακριά από τις δουλειές τους. Αυτά, για να μην αναφερθούμε και στο ανυπολόγιστο ψυχολογικό κόστος που επωμίζονται οι συγγενείς και φίλοι εκείνων που πεθαίνουν από το τσιγάρο.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...