Thursday, December 19, 2013

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ "ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΠΗΣ"


Η περίπτωση του Μιχάλη Λιάπη, του πρώην υπουργού Μεταφορών επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, παραβίασε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που ο ίδιος τροποποίησε και παρουσίασε εν χορδαίς και οργάνοις…), είναι ενδεικτική της χαλαρής σχέσης που έχει ο Έλληνας με τον Νόμο.

Η περίπτωση του Μιχάλη Λιάπη, που παραβίασε το «Stop», με ανασφάλιστο αυτοκίνητο, πλαστές πινακίδες και χωρίς να έχει μαζί του άδεια οδήγησης και ταυτότητα, είναι χαρακτηριστικό πολλών πολιτικών, αλλά και άλλων ισχυρών εν Ελλάδι, που θεωρούσαν μέχρι τώρα ότι είναι στο απυρόβλητο.

Η περίπτωση Μιχάλη Λιάπη μας φέρνει μπροστά στο οξύμωρο, χθες, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτης, κ. Δένδιας, να δίνει συγχαρητήρια στους αστυνομικούς της μηχανοκίνητης «Ομάδας Δέλτα», που τον σταμάτησαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα. Δηλαδή, το αυτονόητο επαινείται…

Η περίπτωση του Μιχάλη Λιάπη λέει πολλά και για εμάς που ψηφίζουμε τέτοιους πολιτικούς. Θυμίζω, ότι ήταν βουλευτής επί 9 έτη, και ότι τον τιμούσαν με την ψήφο τους στην Αθήνα, κάθε φορά, περί τους 70.000 ανθρώπους, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στους πρώτους. Γιατί; Πώς; Μη ρωτάτε εμένα. Υπάρχουν λαμπροί ψυχαναλυτές.

Η περίπτωση του Μιχάλη Λιάπη, του ανιψιού του ιδρυτού της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, εγείρει και πάλι το καίριο ερώτημα για τα «πολιτικά τζάκια» και για την δεδομένη κληρονομιά τους. Τα καλά νέα είναι ότι σιγά-σιγά, και πολύ επώδυνα, ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι, τουλάχιστον στην Ελλάδα, αν είσαι γόνος πολιτικής οικογένειας πρέπει πια να αποδείξεις εκατό φορές την αξία σου προτού να καταξιωθείς.

Η περίπτωση του Μιχάλη Λιάπη, που δικάζεται σήμερα για πλαστογραφία και χρήση, αποκαλύπτει ότι ακόμα και σε μια στιγμή δύσκολη, η γελοιότης της πολιτικής παπαρολογίας δύσκολα κρύβεται. Είπε ότι ως συνταξιούχος πια, κατέθεσε τις πινακίδες του για να μην πληρώνει φόρο κυκλοφορίας, ότι τον έχει αγγίξει και αυτόν η κρίση, αλλά αποκάλυψε ότι το κίνησε το πολυτελές του τζιπ διότι θα έφευγε για ταξίδι αναψυχής στην Ασία, αυτός ο φτωχός συνταξιούχος, ο οποίος σύμφωνα με το τελευταίο «πόθεν έσχες» του, διαθέτει πλήθος ακινήτων σε Αθήνα, Μύκονο και Ευρυτανία, τρία αυτοκίνητα, και δεδηλωμένο ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000, που βεβαίως κανείς δεν πιστεύει…

Η περίπτωση Μιχάλη Λιάπη δεν απαντά τόσο πολύ στο ερώτημα «πώς έφτασε η Ελλάδα εδώ που είναι;», όσο στο «γιατί θα περάσουν χρόνια πολλά ώσπου να βγει;». Αν βγεί!

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...