Saturday, September 22, 2012

Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ


Του
Λευτέρη Κουσούλη*

Ο κ.Τσίπρας επιδεικνύει τον τελευταίο καιρό χωρίς περιστολή και αυτογνωσία, με περισσή αλαζονεία και πολιτική αμετροέπεια, ασέβεια απέναντι στο λαό.

 
Πριν από τρεις μήνες έγιναν εκλογές. Και πριν από τέσσερις μήνες έγιναν πάλι εκλογές. Ο λαός εκφράστηκε. Αποτύπωσε τη βούλησή του στην κάλπη μέσα στις δραματικά δύσκολες συνθήκες της εποχής. Έκανε την επιλογή του. Η επιλογή του όρισε και ορίζει τη διακυβέρνηση. Τα γεγονότα, οι αποφάσεις και οι κατευθύνσεις εξελίσσονται μπροστά στα μάτια του. Ο λαός παρακολουθεί, γνωρίζει και κρίνει.

Έτσι κινούνται τα πράγματα. Σε αυτή την καθεστωτική λειτουργία συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα που διεκδικεί την ψήφο του λαού για να την μεταπλάσσει σε αποφάσεις και λύσεις. Πλην, όμως, ο ψευδοτροπαιοφόρος κ.Τσίπρας επιδεικνύει με κάθε ευκαιρία την ασέβειά του απέναντι στη λαϊκή βούληση.
Εκφράσεις όπως «τρόικα εσωτερικού» ή προτροπές «ο λαός να ρίξει την κυβέρνηση» επιβεβαιώνουν με τον πιο καθαρό τρόπο την ασέβεια του κ.Τσίπρα.

Η αντίληψη που υποστηρίζει ότι αυτοί που δεν μας ψήφισαν παραπλανήθηκαν, συνεπώς εμείς έχουμε σε κάθε περίπτωση δίκιο, δηλαδή η ιστορία είναι με το μέρος μας και άρα δικαιούμαστε να λέμε και να κάνουμε ό,τι θέλουμε, είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική. Αντιστρατεύεται τα δικαιώματα των ανθρώπων και αποτελεί απειλή για την ελευθερία τους.

Σιγά – σιγά, μέρα με τη μέρα, καθώς η πορεία στην έρημο θα γίνεται όλο και πιο δραματική, ο κ.Τσίπρας και το ηγετικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαλύπτεται. Μαζί και η πολιτικής τους συνείδηση: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για τη διακυβέρνηση. Ενδιαφέρεται για την εξουσία.

(*) Ο Λευτέρης Κουσούλης είναι επιστήμονας της πολιτικής επικοινωνίας, και διευθύνει την εταιρεία στρατηγικής πολιτικής και επικοινωνίας "Λέγειν και Πράττειν". Ευγενικώς, παραχωρεί τα άρθρα του και στο filoftero.


No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...