Friday, April 8, 2011

Την απεργία μας!...

Υπάρχουν πολλά μέσα ενημέρωσης που εμφανίζονται ότι υπερασπίζονται τα δίκαια των απλών, εργαζόμενων ανθρωπων, και όμως στους δικούς τους εργαζόμενους συμπεριφέρονται με τον χειρότερο τρόπο. Ποιός "τρίτος παρατηρητής", όμως, θα καταφέρει ποτέ να κάνει αληθινό ρεπορτάζ μεσα στα άδυτα των εφημερίδων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, και να καταγράψει, ίδιως τα τελευταία 2-3 χρόνια, πόσοι "απλοί εργαζόμενοι" στα Μέσα αυτά, έχουν γίνει αντικείμενο απίστευτης ταπείνωσης, έχουν χάσει τη δουλειά τους, έχουν σπρωχθεί στο περιθώριο, έχουν υποστεί άγρια λογοκρισία, έχουν δεί τους μισθούς τους να περικόπτονται μέχρι και 25-30 τοις εκατό, έχουν εισπράξει απίστευτη τρομοκρατία από εργοδότες και διευθυντές. Κι' όμως, εξακολουθούν να εμφανίζονται, στα φύλλα, στις οθόνες και στα ραδιόφωνά τους, ώς υπερασπιστές της "εργατικής τάξης".

Η τωρινή, διπλή 48ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ και των άλλων "οργάνων" μας, δεν έχει κανένα νόημα εάν δεν αναδείξει, καθαρά και ξάστερα, με ονόματα και διευθύνσεις", τέτοιου ειδους προβλήματα του κλάδου.

ΥΓ: Απεργία δημοσιογραφων, κατα την διάρκεια των πιο κρίσιμων ίσως διαβουλεύσεων της λεγόμενης "τρόϊκας" με την κυβέρνηση, με σκοπό τη λήψη κι άλλων, πιο σκληρών μέτρων, είναι άστοχη εντελώς. Και δείχνει ότι ξεχωρίζουμε τους εαυτούς μας από τους άλλους εργαζόμενους που, άν κάτι έχουν ανάγκη τώρα, από ποτέ άλλοτε, είναι σοβαρή και αδιάκοπη ενημέρωση.

1 comment:

  1. Κύριε Μιχαηλίδη,
    αν μπορείτε εξηγήστε μου παρακαλώ κάτι που δεν καταλαβαίνω. Όταν απεργεί η ΕΣΗΕΑ, είναι υποχρεωμένοι όλοι να απεργούν? Και καταλαβαίνω ότι πχ μπορεί να είναι δύσκολο να βγει εφημερίδα αν δε δουλέψουν όλοι. Αλλά τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ γιατί να μην έχουν ειδήσεις? Είναι καλύτερα να μαθαίνουμε φήμες από Blog και αναξιόπιστες πηγές?

    Να σημειώσω εδώ, ότι για πρώτη φορά σε αυτή την απεργία, στα site του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής μπαίνουν κάποιες λίγες ειδήσεις. Κάτι είναι κι αυτό...

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...