Friday, December 3, 2010

Εμείς συντηρούμε τους άχρηστους


Ωραίοι που είμαστε και εμείς οι δημοσιογράφοι! Φωνάζουμε συνεχώς, απηχώντας τάχα και τις απόψεις του απλού πολίτη, ότι η ποιότητα των περισσότερω πολιτικών μας σήμερα είναι άθλια. Ας δεχτούμε, έστω, ότι στην καλύτερη περίπτωση, οι πιο πολλοί είναι ξεπερασμένοι.

Παρόλ' αυτά, όμως, δεν περνά ούτε μέρα που να μην δουμε στις ενημερωτικές εκπομπές της τηλεόρασης, ή και στα παράθυρα των βραδυνών δελτίων, τα χειρότερα δείγματα αυτών που, ορθώς, αποδοκιμάζουμε, και δικαίως βαρεθήκαμε και να βλέπουμε, και να ακούμε.

Το πρωί σήμερα, πάλι ήταν καλεσμένος ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, στην εκπομή "Κοινωνία Ωρα Mega". Αυριο θα τον δουμε στου Παπαδάκη. Μεθαύριο στον Αυτιά. Παραμεθαύριο στην ΝΕΤ, στο Σκάι, και σε όλα τα δελτία ειδήσεων.

Αφού, όπως λέμε, και όπως είναι, θεωρούμε αυτούς τους ανθρώπους άχρηστους, και εν πολλοίς υπεύθυνους για το χαμηλκό επίπεδο της πολιτικής μας όλα αυτά τα χρόνια, γιατί γινόμαστε και εμείς συνένοχοι στο έγκλημα; Γιατί τους προσκαλούμε στις εκπομπές μας; Γιατί τους προβάλουμε;

Επειδή, τάχα, είναι "θεσμικοί παράγοντες"; Επειδή, λέει, τους ψήφισε ο λαός; Σιγά! Ειναι σαθρό το επιχείρημα, και ίσως σε κάποιο επόμενο σημείωμά μας αναφερθούμε και σε αυτήν την περίφημη "λαική ψήφο" - πόσο, στ' αλήθεια, αντιπροσωπευτική ειναι;

Εάν θέλουμε, και εμείς οι δημοσιογραφοι, να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε να καθαρίσει επιτέλους το τοπίο της πολιτικής σαπίλας στον τόπο μας, άς κάνουμε το πρώτο, απλό, απλούστατο βήμα, κλείνοντας τις κάνουλες της δημοσιότητας σε όλους εκείνους που, κραυγαλέα (όλοι δα τους ξέρουμε!), κατεβάζουν το επίπεδο και προσβάλουν την λογική και την αισθητική μας.

Τότε, θα έρθει φυσιολογικά και το επόμενο βήμα: Να μήν τους ψηφίσει και ο λαός, ο οποίος, σε πολύ μεγάλα και ανησυχητικά ποσοστά, δυστυχώς, παρασέρνεται και αυτός από τη γλύκα, τη δύναμη και την αρρώστεια της δημοσιότητας.

2 comments:

  1. Δεν ήξερα ότι έχει μουστάκι ο Καρατζαφέρης!

    ReplyDelete
  2. Ουτε εγω. Και σπάω το κεφάλι μου να δω ποιόν μου θυμιζει...

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...