Sunday, September 26, 2010

Αληθινή εκπομπή...

Κυριακή σημερα, του Σεπτεμβρίου 2010 η 26η ημέρα.

Το πρωινό μου ζάπινγκ απέδωσε καλούς καρπούς. Επεσα στην καλύτερη, ίσως, εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, τα "Αληθινά Σενάρια" στην ΕΤ3, που ηταν αφιερωμένη στη Σιέρα Λεόνε, και στρην σημαντική δουλειά που κάνει εκεί η Εκκλησία μας, και ειδικώς ο π. Θεμιστοκλής. Μιλάμε για μιά χώρα που διαλύθηκε από τον εμφύλιο πόλεμο και όπου ακόμα και παιδιά 12,13 και 14 χρονών πολέμησαν, άλλα με τους αντάρτες, άλλα με τον εθνικό στρατό. Η Εκκλησία μας εκεί, μαζί με εθελοντές επιχειρηματίες και απλούς πολίτςες από την Ελλάδα, κάνει σημαντική ιεραποστολική δουλειά. Είπε ο π. Θεμιστοκλής στη συγκεκεριμένη εκπομπή (που μεταδόθηκε σε επανάληψη, δημοσιογραφική έρευνα-παρουσίαση Νίκος Ασλανίδης):


"Απορω όποτε ακουω ανθρωπους από την Ελλάδα να μου λένε ότι υπάρχει φτωχεια εκεί. Τους απαντώ ότι δεν ξέρουν τι σημαίνει πραγματική φτωχεια. Ο,τι εδω οί άνθρωποι ζουν ως τα 27 τους χρόνια. Ο,τι μόνο το 25% των παιδιών καταφέρνουν να φτάσουν στο 5ο έτος της ζωής τους. Ο,τι φαγητό, εάν βρεθεί, είναι ένα πιάτο ρύζι. Να λέτε 'δοξα τω Θεω' στην Ελλάδα, που έχετε τόσα τρόφιμα που τα πετάτε κιόλας. Που έχετε καθαρό, πόσιμνο νερό. Που τα παιδιά σας μεγαλώνουν υγιή, έχουν σχολεία κοντά τους, έχουν φάρμακα και γιατρούς".

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...