Tuesday, March 24, 2020

Καλή μου, Χαρά



Από τη στιγμή που έμαθα ότι έφυγες για πάντα, η λύπη μου είναι μεγάλη  και η σκέψη μου στριφογυρίζει διαρκώς γύρω από το γεμάτο καλωσύνη πρόσωπό σου, όπως το συναντούσα σχεδόν κάθε μέρα στην εφημερίδα, την Ελευθεροτυπία. 

Όσοι, από τους πολλούς που σε ήξεραν, γράφουν για σένα από την ώρα που κυκλοφόρησε το άσχημο νέο, μιλάνε για την ευγένειά σου, κάτι που από τη μία υπογραμμίζει τι άνθρωπος ήσουν, κι από την άλλη θυμίζει ότι αυτό που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο για όλους τους ανθρώπους, τελικά δεν είναι.

Χαρά, ήσουν και θα είσαι πάντα για μένα ένας ξεχωριστός άνθρωπος.


ΥΓ.: Η Χαρά Τζαναβάρα ήταν δημοσιογράφος, που για πολλά χρόνια στην Ελευθεροτυπία, και ακολούθως στην Εφημερίδα Συντακτών, κάλυπτε το ρεπορτάζ στα υπουργεία Ενέργειας, Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Συγκοινωνιών. Απεβίωσε την περασμένη Κυριακή, και σχεδόν αμέσως είδαμε μια σειρά από αισχρά δημοσιεύματα, αισχρών ανθρώπων, που προσπάθησαν να δημιουργήσουν θέμα με τα αίτια του θανάτου της. Ένας από αυτούς ήταν ο βουλευτής του κόμματος Βαρουφάκη, Κρίτων Αρσένης, ο οποίος ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η Χαρά απευθύνθηκε στο ιατρείο των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) με συμπτώματα κορωνοϊού, και ότι λίγο-πολύ την αγνόησαν η την απέπεμψαν. Την άποψη αυτή, την οποία απέρριψε ο αδελφός της Χαράς, Κώστας, που ήξερε με το νι και με το σίγμα τα προβλήματα υγείας που είχε, υιοθέτησαν και άλλοι απερίσκεπτοι, θυμίζοντας εκείνο το πρόσωπο της δημοσιογραφίας που και η Χαρά απεχθανόταν. Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάστηκα να γράψω εδώ αυτό το Υστερόγραφο. Το κάνω delete από μέσα μου, και κρατώ μόνο την πολύτιμη, ευγενική και τόσο αξιοπρεπή παρουσία μιας από τις καλύτερες συναδέλφους με τις οποίες είχα την τύχη να συνεργαστώ. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ.


No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...