Saturday, September 5, 2015

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ MOODY'S, ΜΕ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ



Τέσσερεις ελληνικές τράπεζες υποβάθμισε η Moodys, εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι οι κατέχοντες ομόλογα υψηλότερης και χαμηλότερης εξασφάλισης ίσως υποστούν «κούρεμα», συμμετέχοντας έτσι αναγκαστικά στην αναμενόμενη κεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατά την πρώτη φάση εφαρμογής του νέου Μνημονίου.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανός οίκος αξιολόγησης προχώρησε στην υποβάθμιση της αξιολόγησης των τίτλων της Alpha Bank, της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς σε C, ενώ ταυτόχρονα διατήρησε την αξιολόγηση Caa3 για  τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις των ίδιων τραπεζών, καθώς και για την Τράπεζα Αττικής.

Η υποβάθμιση αυτή ολοκληρώνει την αξιολόγηση των τραπεζών από τη Moody’s που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο.


Κι όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της, η υποβάθμιση «πρωτίστως αντανακλά την εκτίμηση ότι οι ομολογιούχοι υψηλότερης και χαμηλότερης εξασφάλισης (senior, junior) θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν στη διάσωση (bail-in) και θα υποστούν σημαντικές ζημιές στο πλαίσιο της επερχόμενης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...