Thursday, September 3, 2015

Η Ελλάδα του «δεν έχει νόημα»…

                  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ελληνικής Δημοκρατίας απευθύνθηκε σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής και τους ζήτησε, αφού δεν τελεσφόρησε η προσπάθεια 2 εξ αυτών, του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Λαφαζάνη, (ή έν πάση περιπτώσει, η όποια προσπάθειά τους), να δουν μήπως μπορούμε επιτέλους ως έθνος να συνεννοηθούμε παρά να τρέχουμε για ψύλλου-πήδημα σε εκλογές και να έχουμε και τον κάθε τυχάρπαστο να μας λέει «ο λαός θα αποφασίσει», να προσέρθουν σε Σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του για να καταβληθεί μία ύστατη προσπάθεια, όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι, να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας για να πάρει η χώρα μιαν ανάσα, να μην πνιγεί ολότελα.

ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΙ δέχτηκαν. Μεϊμαράκης (ΝΔ), Λαφαζάνης (Λαϊκή Ενότητα), Θεοδωράκης (Ποτάμι) και Γεννηματα (ΠΑΣΟΚ). Και άλλοι τέσσερεις, όχι. Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ), Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή), Κουτσούμπας (ΚΚΕ) και Καμένος (ΑΝΕΛ). Για κάθε έναν από τους τελευταίους, το προεδρικό ανακοινωθέν αναφέρει τα ίδια ακριβώς λόγια: «Απάντησε αρνητικά, δηλώνοντας ότι η κατά τανωτέρω σύσκεψη δεν έχει νόημα και ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σαυτήν».

ΑΥΤΟ ΤΟ «δεν έχει νόημα», μου έκατσε στο λαιμό! Εκτός του ότι το βρίσκω αναιδές, θεωρώ ότι είναι και πέρα ως πέρα απαράδεκτο. Δεν μπορεί, κύριε, να είσαι πολιτικός αρχηγός, να σε καλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σύσκεψη με όλους τους υπολοίπους, όχι για να αποφασίσεις εάν θα φας κουπέπια ή γεμιστά για μεσημεριανό, αλλά για να εξαντλήσεις κάθε πιθανότητα μήπως βρεις «κοινό έδαφος» με τους υπόλοιπους συναδέλφους σου για το καλό της χώρας, και συ να απαντάς «δεν έχει νόημα»!

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ είναι ότι δίδεις αυτήν την απρεπή απάντηση επειδή θεωρείς πως «το καλό της χώρας» το ξέρεις, το θέλεις, μόνο εσύ. Ότι μόνο εσύ μπορείς να το πετύχεις, και γι’ αυτό θεωρείς πως «δεν έχει νόημα να κάθομαι και να συζητώ με άλλους». Εκλογές, να τελειώνουμε.

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ μόνο στον Τσίπρα. Αναφέρομαι σε όλους αυτούς που έχουν κάνει το Σύνταγμα της χώρας λάστιχο. Που έχουν κάνει τον κόσμο λάστιχο, και τον τραβάνε πέρα από τα φυσικά του όρια. Τρείς εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε 7 μήνες. Δύο βουλευτικές, και ένα δημοψήφισμα που διεκδικεί Γκίνες ηλιθιότητας. Σε ποιόν να το πεις και να μην χάσει κάθε ιδέα για σένα;

ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΣΑ ΟΜΩΣ, πάλι! Είπαμε εδώ, σε τούτες τις «ανταποκρίσεις από το μέτωπο», να μιλάμε για νορμάλ ανθρώπους. Σαν αυτούς, ας πούμε, της φωτογραφίας, που αποτελούν την επιστημονική ομάδα ρομποτικής Pandora, είναι ερευνητές (με πενιχρά μέσα και λιγοστούς πόρους) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διαγωνίστηκαν στην κατηγορία αυτόνομων ρομποτικών οχημάτων και πήραν τη 2η θέση στον διαγωνισμό που έγινε στο Hefei της Κίνας.  Μάλιστα στον τελικό ισοβάθμησαν σχεδόν με την ομάδα Hector του πανεπιστημίου του Darmstadt και πλησίασε βαθμολογικά πολύ κοντά στην κορυφή.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ διαγωνισμού, στον οποίο συμμετέχουν ερευνητές από τους χώρους της Ρομποτικής, της Μηχατρονικής, των Ευφυών Συστημάτων και της Τεχνητής Νοημοσύνης, είναι η ανάπτυξη ενός ή περισσοτέρων ρομποτικών οχημάτων, τα οποία μπορούν να πλοηγούνται σε χώρους όπου έχουν υποστεί καταστροφή και να ανιχνεύουν επιζώντες. Και αξίζει, νομίζω, να μνημονεύσουμε τα ονόματα των μελών αυτής της ομάδας που συστάθηκε το 2007 και σήμερα απαρτίζεται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Λουκά Πέτρου, τον Επίκουρο Καθηγητή Ανδρέα Συμεωνίδη, τον Επίκουρο Καθηγητή Χαράλαμπο Δημούλα, τον Δρ. Εμμανουήλ Τσαρδούλια, καθώς και από 22 προπτυχιακούς φοιτητές του ως άνω Τμήματος του ΑΠΘ.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που εκπροσωπούν την Ελλάδα που δεν θα έλεγε ποτέ «δεν έχει νόημα».
Ο πολεμικός σας ανταποκριτής
(Δημοσιεύτηκε στη στήλη μου "Πρόσωπα & Προσωπεία" στην κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος", Κύπρου, 31.08.2015)



No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...