Saturday, February 25, 2012

GIVE GREECE A CHANCE (Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία)Με την πρωτοβουλία και την οικονομική υποστήριξη μιάς ομάδος Ελλήνων επιχειρηματιών, δημιουργήθηκε χθές, 24/2/2012, ένα πρόγραμμα (ας το πούμε έτσι), που φέρει την ονομασία Greece Is Changing (Η Ελλάδα Αλλάζει), που όπως λέει και το Δελτίο Τύπου που έφτασε σε μας, "στόχο έχει να παρουσιάσει τις θυσίες που έχει κάνει τα τελευταία τρία χρόνια κάθε Έλληνας, κάτω από τα πλαίσια του σκληρότερου προγράμματος λιτότητας στη σύγχρονη ιστορία, και να υπογραμμίσει την πρόοδο που έχει επιτελεστεί".

Η πρωτοβουλία αυτή, που υποστηρίζεται ένθερμα από 20 μεγάλες Ελληνικές εταιρείες (σ.σ.: εγώ έλαβα την ενημέρωση από Δελτίο Τύπου της Aegean), κάνει ένα βήμα παραπέρα και, αφού ευχαριστεί τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την υποστήριξή τους, τους ζητεί να δείξουν καταλάβουν ότι "χρειάζεται να δείξουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες της Ελλάδος", να της δώσουν "μια ευκαίρα" και να την βοηθήσουν να φτιάξει μια στρατηγική ανάπτυξης "που θα αναζωογονήσει την οικονομία και θα σταθεροποιήσει την χώρα".

Το πρόγραμμα "Η Ελλάδα Αλλάζει" προσκαλεί τους Ευρωπαίους να κοιτάξουν πέρα από τα στερεότυπα, και να αναγνωρίσουν ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει το δικαίωμα, τουλάχιστον, να της δοθεί μια ευκαιρία να βρεί τον καινούργιο βηματισμό της (άλλωστε, αυτά τα πράγματα, όσο και να το θέλει κάποιος, δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη), και να συνέλθει.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο

Το κείμενο που ακολουθεί στην αγγλική (υπάρχει, συνολικά σε 4 γλώσσες), είναι εκείνο που καταχωρείται σε ολοσέλιδες διαφημίσεις που δημοσιεύονται από σήμερα στις μεγαλύτερες και πιο έγκυρες εφημερίδες της Ευρώπης, με ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνες των πιό "σκληρών" χωρών, όπως είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και άλλες.

Θεωρώ την προσπάθεια αξιόλογη. Ξεφεύγει από τα "ελληνικά πρότυπα" της επιθετικότητας, και λέει στους ξένους επικριτές μας αλήθειες πικρές. Για μας, αλλά και για εκείνους.This advertisement is a public service initiative funded by a group of leading Greek business people.
Our aim is to ensure that the sacrifices made by every Greek under the toughest austerity program
in modern history do not go in vain.
For more information please visit
 
Greece has committed to the toughest austerity program in modern history.
Hefty tax hikes, pension and wage cuts have reduced the primary budget deficit
from
on the life of every Greek.
A new set of measures was recently voted in by the Greek Parliament.
With a focus on structural reform, we have a chance to create a new Greece.
A modern, productive and creative Greece with a sustainable future in Europe.
Further hardship is inevitable. Unemployment has already reached 21%.
This is a high price to pay and it should not go in vain.
We are entering the fifth year of recession.
Our European partners have stood by us.
But we need continued support and the breathing space to get out of this vicious cycle.
And we deserve to know that there is a fair chance of success.
We are hardworking, tax paying citizens unfairly labelled with stereotypes so easily
handed out to Greeks today.
We are Europeans who aspire to a constructive role within Europe.
We will deliver on our commitment. We have already made sacrifices.
We are ready to do more. We are betting our future on this.
24,7 billion to € 5,2 billion in just two years... but with a dramatic impact
All we are saying is give Greece a chance
http://www.greeceischanging.com/

1 comment:

  1. Αγαπητε μουΧρηστο,καλημερα και συγχαρητηρια για την ωραια σου εκπομπη.Εισαι η αγαπημενη φωνη που μου κανει συντροφια καθε πρωι με υπεροχη επιλογη τραγουδιων και επιτυχημενα σχολια στα
    οποια συμφωνω συνηθως.Σημερα ομωςμε απογοητευσε
    τοσχολιο σου για τοματς ΑΕΚ-ΟΣΦΠ.Κριμα!Καλα το
    αρχισες με χιουμορ αλλα το να αναφερθεις σε μια ομαδα μετι λεξηΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ δεν σου ταιριαζει ουτε στην εικονα που ειχα για σενα ουτε στην αγαπημενη μου εκπομπη......

    ReplyDelete

Τα δύσκολα...

  Βαρύς χειμώνας έρχεται, προβλέπουν μετεωρολόγοι (ακραία καιρικά φαινόμενα), οικονομολόγοι (κύμα ακρίβειας παντού) και επιδημιολόγοι (τις μ...