Saturday, February 19, 2011

PERSONA NON GRATA



Ο εικονιζόμενος ... άνδρακλας, πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. (;) Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος, αμέσως μετα τον νικηφόρο (αλλά όχι δίκαια) αγώνα της ομάδας του εναντίον του Παναθηναικού, και ακούγοντας τον Γάλλο ποδοσφαιριστή των "πρασίνων", Τζιμπρίλ Σισέ, που δέχτηκε επίθεση από άλλους ... άντρακλες, οπαδούς των "ερυθρολεύκων", να λέει ότι θα φύγει αό την Ελλάδα γιατί ήρθε εδω για να παίξει μπάλλα και όχι για να του τήν πέφτουν αληταράδες, έκανε την εξής δήλωση: "Ας φύγει με φούστες ο Σισέ".

Το είπε αυτό ο κ.(;) Μαρινάκης, επειδή σε πρόσφατη τελετή βράβευσης, ο Γάλλος ποδοσφαριστής εμφανίστηκε με κάτι που θύμιζε φουστανέλλα. Να, αυτό στην φωτογραφία.


Αλλά, στην Ελλάδα όπου "είναι βαριά η ... τάδε του τσολιά", άρα και του κ.(;) Μαρινάκη, υποθέτω, ο άνδρας εξακολουθεί να μετράει με το εάν φοράει ή όχι παντελόνια, καί όχι με το εάν είναι σωστός, έντιμος, ευγενικός, ταπεινός, γενναίος, λογικός, μυαλωμένος, ευαίσθητος και, γενικά, όλα αυτα που λείπουν σε τύπους σαν τον σημερινό Persona non grata.

Η δήλωση Μαρινάκη είναι απολύτως συμβατή με το ποιόν του ανθρώπου. Αλλά εκείνο που προκαλεί μελαγχολία είναι πώς τέτοιοι άνθρωποι καταλήγουν νά έχουν ρόλο στα κοινωνικά μας πράγματα, και να διοικούν ποδοσφαρικές ομάδες. Ο κατήφορός μας δεν έχει τέλος...

4 comments:

  1. Δεν ξέρουν να παίζουν, να χάνουν αλλά και να κερδίζουν. Οι "κουμπάροι"

    ReplyDelete
  2. Μία αναγνωστρια, η Σοφία, έχει την ακόλουθη απορία:

    καλημερα σας... ηθελα να μου λυσετε μια απορια, η φουστα του σισε ειναι ντολτσε καμπανα.... και αν ναι μπορει να πλυθει με απορριπαντικο με μπλε και πρασινους κοκκους? ελπιζω στην απαντηση σας Σοφια

    Απάντηση:
    Δεν νομίζω πως καταλαβαίνω καλά την απορία σου. Θα μπορουσα να την διαβάσω με διαφορετικούς τρόπους, και να έδινα, επομένως, διαφορετικές απαντήσεις. Για να μήν σε αδικ΄σω, λοιπόν, δεν απαντώ, και προσμένω σε διευκρίνηση.

    Χρ.

    ReplyDelete
  3. τι εννοειτε διαφορετικους τροπους και διαφορετικες απαντησεις?

    ReplyDelete
  4. Φερ ειπείν, εάν το σχόλιο είναι υποτιμητικό για τον Σισε, εξαιτίας του γεγονότος ότι φόρεσε φούστα, θα το σχολίαζα πολύ διαφορετικά απ' ότι θα το σχολίαζα εάν απλώς είναι χιουμοριστικό.

    Νομίζω είναι σαφές αυτό που λέω. Οπως σαφές είναι το σχόλιό μου για την απεχθη δήλωση του Μαρινάκη "να φύγει ο Σισέ με τη φούστα του", με την οποία (ατυχώς) προσπαθεί να προτάξει τον δικό του ... ανδρισμό.

    Χρ.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...