Monday, October 4, 2010

Της φυλακής τα σίδερα, αλλού, είναι για όλους...

Τον περασμένο μήνα, ο κυπριακής καταγωγής τραγουδιστής Τζόρτζ Μάικλ, (Γιώργος Παναγιώτου το πραγματικό του όνομα), καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 εβδομάδων γιατί συνελήφθη, έπειτα από ατύχημα με το τζίπ του, μάρκας Range Rover, να οδηγεί υπό την επήρεια μαριχουάνας. Η ποινή δεν ήταν εξαγοράσιμη, γιατί ηταν υπότροπος, και ο Μάϊκλ οδηγήθηκε αμέσως στη φυλακή.



(Σημ: Καθώς διαβάζω από τον αγγλικό Τύπο την σχετική είδηση, έρχονται αμέσως και αυθόρμητα στο μυαλό μου ονόματα και εικόνες αρκετών «επωνύμων» που γνωρίζω, οι οποίοι, ταμπουρωμένο και αυτοί στα πανάκριβα τετράτροχά τους, πολλές φορές πίσω και από φιμέ τζάμια, και το αλκοόλ τους καταπίνουν, και τα τσιγαριλίκια τους φουμάρουν,  θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται στη θέση του Μάϊκλ, αλλά αυτό, στην Ελλάδα, αποκλείεται, διότι πρώτη από όλους θα έσπευδε να τους υπερασπιστεί η λεγόμενη «προοδευτική» κλίκα, που χρόνια τώρα διασκεδάζει σ’ αυτόν, και με αυτόν, τον τόπο).

Ο 47χρονος τραγουδιστής του πάλαι ποτέ ποπ συγκροτήματος «Wham!», δήλωσε ότι δεν έχει τύχει καμίας ιδιαίτερης ή/και ευνοϊκής αντιμετώπισης στη φυλακή, και ότι πίσω από τα σίδερα βρήκε ευγένεια και κατανόηση, από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και από τους άλλους συγκρατούμενούς του, «πού έξω σπάνια συναντάς πλέον».

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...