Saturday, February 28, 2015

ΝΕΟΤΕΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝΤΑΣάββατο σήμερα. Τού Φεβρουαρίου του 2015 η 28η, τελευταία μέρα.

Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΝΔ συνεχίζεται με την ανταλλαγή πολεμικού τύπου, χαμηλότατου επιπέδου, ανακοινωθέντων.

Αποφάσισα να τα παραθέτω αυτούσια, όχι για να πάρει ο αναγνώστης θέση υπέρ ή ενός του άλλου, αλλά για να σχηματίσει μια γενική άποψη για τον τρόπο με τον οποίο το υπάρχον πολιτικό σύστημα, ή έστω ένα μέρος του, επιλέγει να διαλέγεται και, μέσω αυτού του "διαλόγου", να φανερώνεται στην κοινή γνώμη.

Άποψη δική μου είναι ότι αυτά τα Δελτίου Τύπου, ή Non-Papers, πέιτε τα όπως θέλετε, προσβάλλουν τον πολίτη που έχει κοινό νου.

Τα επί μέρους θέματα που αναφέρονβται σε αυτές τις ανακοινώσεις, μερικές φορές δεν είναι άνευ σημασίας. Και αναμφίβολα έχει σημασία να γνωρίζουμε τις διαφορές που έχουν τα πολιτικά κόμματα, αρκεί αυτές να παρουσιάζονται με τρόπο ορθολογιστικό, εμπεριστατωμένο, τεκμηριωμένο και, προπαντός, πολιτισμένο.

Εάν διαβάσετε παρακάτω, θα διαπιστώσετε εύκολα ότι αυτά τα στοιχεία λείπουν. 

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ντρέπεται.
Με κατηγορεί για την ανακοίνωση του ΕΛΚ, της οποίας όμως το περιεχόμενο έχει προσυπογράψει ο ίδιος στην τελευταία απόφαση του Eurogroup! Η ανακοίνωση του ΕΛΚ έλεγε, ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έκανε μεγάλη πρόοδο και ότι πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Και τα δύο τα προσυπέγραψε ο κ. Τσίπρας την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου. Αν δεν το έκανε, θα έβλαπτε τη χώρα και όσο συνεχιζει να το αμφισβητεί, βλάπτει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλη απόγνωση και φόβο για να επικαλείται τέτοιες ανοησίες και να φτιάχνει φανταστικούς εχθρούς, προκειμενου να δικαιολογήσει τα δικά του ψέματα και αδιέξοδα...
Όσον αφορά τη δίμηνη παράταση της προηγούμενης κυβέρνησης, κάνει οτι δεν ξέρει ότι εμείς δεν χρειαζόμασταν μεγαλύτερη παράταση, γιατί βγαίναμε από το μνημόνιο. Ενώ εκείνος χρειάζεται μεγαλύτερη παράταση γιατί μας ξαναβάζει σε μνημόνιο.
Και η «γέφυρα» που ετοιμάζει είναι για το επόμενο μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί. Και γι’ αυτό ασφαλώς θα λογοδοτήσει και ο ίδιος. Και του το λέω από τώρα, για να το γνωρίζει και για να το γνωρίζει και το κόμμα του, στο οποίο ήδη υπάρχουν πολλοί που τον καλούν να απολογηθεί.
Τέλος, αν νομίζει ότι βρίζοντας εμένα και βρίζοντας και τους εταίρους μας, μπορεί να γίνει Ευρωπαίος πολιτικός, είναι βαθιά νυχτωμένος.
Κακό κάνει όχι βέβαια σε εμένα, όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά στην ίδια τη χώρα, η οποία είναι στην Ευρώπη και θα παραμείνει στην Ευρώπη.

Ντροπή πια!

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

«..Ντροπή…ανοησίες…ψέματα…βαθιά νυχτωμένος…» είναι μερικές από τις εκφράσεις του κ. Σαμαρά.
Του συνιστούμε ψυχραιμία. Το ψέμα πάνω στο οποίο βάσισε την πολιτική του, ότι δηλαδή «δεν υπήρχε εναλλακτικός δρόμος», καταρρέει. Είναι λογικό αυτό να του προκαλεί πανικό καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με ολόκληρη την κοινωνία αλλά και με το ίδιο του το κόμμα. Δεν μπορεί, όμως, να συνεχίσει να λειτουργεί ως «αντιπροσωπεία» ενός μηχανισμού, της τρόικας, τα κεντρικά γραφεία της οποίας έβαλαν λουκέτο και ξέχασαν να την ειδοποιήσουν!
Θα πρέπει, μάλιστα, να στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης για εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια προκειμένου να διερευνηθούν οι πολιτικές ευθύνες όλων όσων έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας. Και εκεί θα λογοδοτήσει όπως λογοδότησε και στις 25 Γενάρη.
Αρκετά κ. Σαμαρά παίξατε με τις ζωές των άλλων…
ΥΓ Θυμίζουμε ότι σήμερα είναι 28 Φεβρουαρίου, η μέρα που, κατά τον κ. Σαμαρά, θα κατέρρεαν τα πάντα…

No comments:

Post a Comment

Τα δύσκολα...

  Βαρύς χειμώνας έρχεται, προβλέπουν μετεωρολόγοι (ακραία καιρικά φαινόμενα), οικονομολόγοι (κύμα ακρίβειας παντού) και επιδημιολόγοι (τις μ...