Monday, November 11, 2013

Η ΜΙΚΡΗ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΤΣΑΝΗ!

Αυτό το βίντεο που θα απολαύσουμε τώρα, είναι από τα ωραιότερα δώρα που έχουν φτάσει σε μένα από τον κόσμο του Ίντερνετ. Το έλαβα σε e-mail του φίλου μου του Φάνη, και΄είναι ένα θέμα που ανέδειξε ο Κώστας Μπαλαχούτης στην εξαιρετική ιστοσελίδα www.ogdoo.gr, την ιστοσελίδα του "Όγδοο" που πραγματικά προσεγγίζει και ακούει "το τραγούδι αλλιώς".

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί η μόλις 25 ετών Ολλανδή βιολονίστρια Emmy Storms, η οποία άρχισε μαθήματα βιολιού στα 5 της, και 3 χρόνια μετά φοιτούσε ήδη στη φημισμένη Βασιλική Μουσική Σχολή της Χάγης.

Στο βίντεο, την παρακολουθούμε να ολοκληρώνει μία συναυλία της στο Ρότερνταμ τον Φεβρουάριο του 2012 με το Tsigane (η Τσιγγάνα) του Μωρίς Ραβέλ, και αμέσως μετά, ενώ ο κόσμος την καλεί να επιστρέψει στη σκηνή για το καθιερωμένο μπιζάρισμα, η Storm να τους (μας) εκπλήττει και καθηλώνει όλους με την επιλογή της: Ένα απίθανο σολάρισμα από Τα Ωραία του Τσιτσάνη! Οπως σημειώνει και ο συντάκτης του ogdoo, το ξέσπασμα του κόσμου μετα από αυτήν την έκπληξη, δεν περιγράφεται με λόγια, αλλά σίγουρα λέει πάρα πολλά για την βιολονίστρια και την υπέροχη και αναπάντεχη επιλογή της.

Καλή ακόραση. Ή, μάλλον, καλή απόλαυση.

 

1 comment:

  1. Εξαιρετική η κοπέλα, αλλά στον Τσιτσάνη τη βρίσκω ανατολικά στεγνή.
    (θα με εξέπλητε το αντίθετο)

    Δημητρης.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...