Saturday, March 26, 2011

Τους απεχθάνομαι αυτούς τους φανατικούς, αλλά δεν θα τους στερούσα ποτέ το δικαίωμα να διαδηλώνουν.


Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε ότι τα μέλη της Εκκλησίας των Βαπτιστών στο Westboro, που τάσσεται φανατικά εναντίον των ομοφυλοφίλων, μπορουν να συνεχίσουν ελεύθερα να διαδηλώνουν εναντίον τους. Μέχρι τώρα, οι αντι-γκέϊ Χριστιανοί έχουν παραστεί θορυβωδώς σε κηδείες περίπου 200 Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, φωνάζοντας ότι οι θάνατοι αυτοί είναι η τιμωρία που επιβάλει ο Θεός στην Αμερική επειδή αυτή ανέχεται τους ομοφυλόφιλους.

Η απόφαση του δικαστηρίου έχει εξοργίσει τους φίλους και συγγενείς των νεκρών στρατιωτών, όπως και, βεβαίως, τους ομοφυλόφιλους. Ελήφθη, όμως, η απόφαση, με βάση το ισχυρό (και κατά τη γνώμη μου ορθό) επιχείρημα της υπέρασπισης του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης για κάθε πολίτη, ό,τι και αν αυτός πιστεύει, όσο αποκρουστικοί και εάν είναι αυτοί που διαδηλώνουν.

1 comment:

  1. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα απόφαση και μάλιστα με πλειοψηφία 8-1 πράγμα σπάνιο για το ανώτατο δικαστήριο. Είναι απαράδεκτοι αυτοί που φωνάζουν στις κηδείες "deserved to die, God punishes homosexuality" αλλά το δικαστήριο αναγνώρισε ότι για να μπορώ κι εγώ να εκφράζω κάτι που ίσως ενοχλεί πρέπει να ανέχομαι την ενόχληση που επιφέρουν οι λόγοι των άλλων. Σπουδαία αρχή που πολλοί δεν την καταλαβαίνουν.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...