Μαθαίνουμε από άτομα που τον ξέρουν καλά, και που έχουν συνεργαστεί μαζί του, ότι γενικά δεν ακούει, στο μέτρο του φυσιολογικού, τις απόψεις των κοντινών του. Η πρότασή τους διακόπτεται σχεδόν πάντα από το «ok-ok I got it”. Το έπιασα! Και ο συνομιλητής μένει κάγκελο.
Πρόσωπο αναφοράς, δεν έχει. Μοιάζει να είναι ο ίδιος, μέντορας του εαυτού του. Έχει οξεία αντίληψη. Για αυτό και διακόπτει όποιον του λέει πολλά, όταν μπορεί να τα πει με δυο γραμμές ο ίδιος.
Απεχθάνεται τις μαραθώνιες συσκέψεις. Οι δικές του διαρκούν πολύ λίγο. Θεωρεί, και περιμένει, οι συνεργάτες του να είναι καλά προετοιμασμένοι, και να μην λένε πολλά.
Φίλος δημοσιογράφος στο CNN, μου πέταξε τη φράση «ο Τραμπ λατρεύει να τον εχθρεύονται και να του αντιτίθενται οι πολιτικοί του αντίπαλοι». Στον έπαινο είναι άβολος. Διότι τον αναγκάζει να γίνει πιο ανθρώπινος, ακόμα και πιο τρυφερός. Κάτι που του είναι εξαιρετικά άβολο.
Ο τρόπος που διοικεί, έχει το στίγμα της υπερβολής. Ο θυμός, υπερτερεί της χαράς. Η όποια ικανοποίησή του «επιστρέφει» στον ίδιο του τον εαυτό.
Κανείς δεν αμφιβάλει, συνεχίζει ο φίλος με τον οποίο ανταλλάσσουμε πολλά μηνύματα τελευταία, ότι αυτά που σκέφτεται και αποφασίζει, πιστεύει βαθιά ότι είναι για καλό της χώρας του. Εάν, στην διαδικασία αυτήν, δεν δαιμονολογούσε τόσους πολλούς ανθρώπους, μπορεί και να χωρούσε στο καλούπι ενός εμπνευσμένου ηγέτη. Προς το παρόν, απέχει πολύ από μια τέτοια … καταξίωση!
(*) Απόσπασμα από τη στηλη μου Πρόσωπα & Προσωπεία του Φιλελεύθερου Κύπρου